mandag 14. mars 2011

Bokprat for niende

Mandag var altså den første niendeklassen på besøk på biblioteket dette skoleåret. 22 mer eller mindre morratrøtte ungdommer som jeg skulle riste litt i og føre dem inn i (eller tilbake til) litteraturens vidunderlige verden.

Jeg pratet om disse bøkene:
  • Dødslekene av Suzanne Collins (surprise!)
  • Har det klikka for Lottie Biggs? av Hayley Long
  • Kurt kurér av Erlend Loe
  • Regines bok av Regine Stokke
  • Herlig uærlig av Ally Carter
... og Sexy av Joyce Carol Oates. Denne siste prøvde jeg å fortelle fra heller enn å fortelle om, så jeg gikk inn i scenen der sexy Darren står nervøs på stupebrettet under et skolestevne. Boka handler om pedofili og ryktespredning, og den er veldig intens. Umulig å være nøytral til det en leser.  
Jeg så at elevene ble litt satt ut og ille berørt. Kanskje jeg burde valgt ei anna bok? Men den er så bra at jeg håper flere leser den.

To av disse ble lånt, forresten: Dødslekene og Regines bok. Jeg tror det har gått RYKTER om dem.

4 kommentarer:

Beatelill sa...

Det er så flott at ungdom leser, og viktig å spre lesergleden! Jeg har nettopp blogget om "The book of tomorrow" av Cecelia Ahern, som datteren på 14 år har lest. Det kan også være ei god bok å anbefale leselystne tenåringer.

Synne sa...

Ser at den kommer på norsk i mai. Takk for tipset!

Ann Kristin sa...

Noen ganger trenger man å høre om og lese bøker som gjør en litt ille berørt.
Har du lest Chasing AllieCat? Ikke sikker på den kommer på norsk, men det kan kanskje være noe for de som ønsker en fartsfylt, lett lest bok på engelsk?

Jeg har mottatt en blog award og ønsker sende en videre til deg, se http://askine09.blogspot.com/2011/03/beautiful-blogger.html

Mari - Escape In A Book sa...

Så spennende det må være å få lov til å anbefale bøker til en hel haug med ungdomsskoleelever. Jeg er sikker på at du gjorde en god jobb.

En bok som handler om pedofili hadde nok ikke jeg lest, verken da jeg gikk i niende eller nå. Jeg styrer som regel konsekvent unna vonde temaer i bokform, ikke for å ignorere at det faktisk skjer men jeg klarer bare ikke å lese eller se på filmer som omhandler den form for ondskap.