mandag 15. november 2010

Wow! Kirsebær på toppen!

Jeg har fått en award for bloggen min! Nei, vent litt, to! Det er en premie for "beautiful blogs" som går som et slags kjedebrev fra blogger til blogger (Cherry on top award får faktisk mer enn 200 000 treff på Google!), og det er Lena (med bloggen Lesmye) og Ladybug (med bloggen Underhold meg) som nå har gitt meg den.

Her er reglene for awarden:1. Takk den du fikk prisen av.
Tusen takk, Lena og Ladybug!

2. Kopier prismerket til bloggen din.
Se til venstre.

3. Fortell om 3 forfattere du regner blant dine favoritter, og nevn ei yndlingsbok per forfatter.
Den var ikke lett! Det er stort sett bøker (og serier) jeg faller for, ikke forfattere. Men.
1. Josefine Ottesen med Mira-bøkene. Veldig godt skrevet fantasy, spennende! Hun har også skrevet bøker for mindre barn.
2. Margaret Atwood med Katteøyet. Skriver intenst (nesten grøssete) om mennesker som må takle spesielle kriser. Og så fra Canada, det er spennende.
3. Terry Pratchett med Magiske Maurits og hans gløgge gnagere. Verdens ledende humoristiske fantasyforfatter som har en utrolig idébank!

4. Send prisen videre til 5 mottakere som du føler fortjener den.
Jeg gir prisen videre til fem blogger på leselista mi:
Betraktninger
Av en annen verden
Lesekaninen
Maris mørke hjørne
Heims lille verdenshjørne (ikke bokblogg, men virkelig "beautiful":))

Etter at bokbloggerne var på radioen har jeg tenkt igjennom hvordan jeg blogger, hva jeg skriver om og hvorfor jeg skriver. Og hva slags blogger jeg selv leser. Hva skal til for at en blogg fanger interessen min?
Jeg gikk nettopp gjennom lista på denne sida for å få tips til nye blogger jeg kan følge. Det ble endel nye tilførsler til Google Reader... så får vi se hvor lenge jeg holder tempoet oppe.
Jeg fulgte noen kriterier da jeg valgte nye blogger. Bevisst eller ubevisst:
  • en spennende tittel på bloggen skaper den første interessen, som en boktittel. (Men så må en jo lese boka for å finne ut hva en syns om den!)
  • fin layout tilsvarer da forsida på boka
  • bilder som pynter innleggene og bryter opp teksten - men ikke for store og ikke for mange. 
  • lett og ledig språk. Er allergisk mot gammeldagse vendinger som ingen bruker muntlig i dag (bruker kanskje noen få selv?). Trenger likevel ikke være "kult"!  
  • et personlig preg på innleggene (bokblogg). Typiske bokanmeldelser ("spennende bok som passer for deg som liker grøss") blir kjedelige.
  • ærlige innlegg (bokblogg). Men hvis de er bare negative, bør bloggeren kanskje finne en annen sjanger, forfatter osv. å blogge om?

4 kommentarer:

Mari - Escape In A Book sa...

En velfortjent award :)

Josefine Ottesen har jeg faktisk ikke hørt om tidligere(ikke som jeg kommer på nå i hvert fall), så det er en forfatter jeg må finne ut litt mer om.

Synne sa...

Her har jeg skrevet om Mira-serien: http://synne77.blogspot.com/2008/02/truwaen-mira.html
Hovedpersonen er tenåring, men jeg syns den passer for voksne også:) Fantasy har jo gjerne unge helter som vokser i løpet av fortellinga (questen).

Mari sa...

Takk for kirsebær, Synne, blogginnlegg kommer. :-)

Men a pro pos negative bokblogginnlegg, jeg synes ikke det er noe poeng å bare blogge det en liker. Jeg blogger ALT jeg leser, og synes det hører med å skrive om det dårlige også. Fra mitt subjektive ståsted. Så kan heller folk være uenige. Har blitt en del gode diskusjoner ut av det. :-)

Synne sa...

Er enig med deg! Men jeg så på en av bloggene på bokblogg-lista som virka bare negativ (alle innleggene jeg så), og den ville jeg ikke abonnere på. Forsåvidt var det ikke min type bøker bloggeren skrev om heller, så det var ingen ting å diskutere:)