onsdag 3. november 2010

En trollmann

Foto: Internett
I dag lagde jeg ei utstilling på biblioteket. Eller, utstilling er vel å dra det litt langt. Jeg la fram bøkene - på norsk og engelsk - om denne trollmannen (som vel også har brukket ting (iallfall arm og nese), så vi har noe til felles)! Kanskje jeg bruker litt mer kreativitet når det nærmer seg den nye filmen.

Da jeg hadde besøk sørfra i høstferien satt søster og jeg og leste høyt for hverandre fra den siste boka, på engelsk (Deathly Hallows). Det gjorde vi også sist, da var det denne boka, og vi så filmen sammen. Den gangen var jeg skuffa. Blir jeg det nå? Klippene ser bra ut iallfall.

Hvordan kommer det til å gå med bøkene? Det lurer jeg på. Det kan virke som om de er mindre populære nå som serien er ferdig. Når siste film er ute til sommeren blir det kanskje spikeren i kista for Rowlings mesterverk? Jeg håper ikke det. Serien fortjener å huskes, å bli ikke bare et markedsføringsprosjekt med masse dilldall, men en virkelig litterær klassiker.

Hvordan går det forresten med vampyrene, nærmere bestemt med Buffy og gjengen?
Nå har jeg sett de to første sesongene på nytt og åtte episoder av sesong 3. Fikk nettopp med meg to yndlingsepisoder med disse mennene.

2 kommentarer:

Anonym sa...

God ide (med Harry Potter utstilling nå). Jeg hadde ikke tenkt så langt men denne ideen skal jeg ta med meg til "mitt" bibliotek :-)
Jeg er også veldig spent på filmen (nedtelling!), og kommer ikke til å legge vekk bøkene, hverken hjemme eller på jobb.

Synne sa...

Fint å kunne utveksle idéer! Akkurat denne bør vel bibliotekene utnytte for det den er verdt:)