lørdag 20. november 2010

Jippi!

Stillbilde fra filmen. Warner Bros/Heyday Films, 2010
Harry Potter og Dødstalismanene del 1 var en virkelig stor opplevelse! Akkurat sånn som jeg ville ha den. Spennende, grøssete, trist, fantasifull, litt morsom... og først og fremst: nesten akkurat etter boka! Wow. Ingen skuffelser. Går det an?

Jeg har lest et par klager over at det er for mange stillestående scener i filmen. De tre vennene flytter (flykter) fra sted til sted uten å vite hvor de skal. Men det hører med i boka, og det har betydning for både vennskapet deres (som settes på prøve) og selve kampen mot Voldemort. Det er ikke bare trylleformler og kamper på død og liv. Det er undersøkelser, planlegging og frustrasjoner. Måten disse scenene er lagd på i filmen er genial, syns jeg. Spesielt der Harry prøver å muntre Hermine opp ved å danse med henne i teltet.
Og så blir det nok maks action i siste film, som kommer til sommeren.
Noen mener også at Daniel Radcliffe ikke spiller bra. Det skjønner jeg ikke. Men jeg syns ikke han kler antydningen til bart. Kanskje det eneste jeg irriterte meg over!
Vel, kanskje de kunne funnet bedre skuespillere til Bill (som skal være kjekk) og Xenophilius (som ikke skal være så kjekk).

Utenom dansescenen husker jeg best
- scenen der Ron ødelegger medaljongen
- julaften i Godric's Hollow, på kirkegården (trist) og i det gamle huset til Bathilda... (grøss, uææææh!)
- de tre vennene i heisen i Magidepartementet. Gode voksne skuespillere, spiller akkurat så nervøse og bortkomne som de skal:)
- den utrolig bra animasjonen av eventyret om de tre brødrene.
Og så Nagini på Malfoys herregård, da. Du er herved spist.

Jeg har ikke noe mer å si, jeg. Jo, forresten: se filmen!

5 kommentarer:

Mari sa...

Ja! Var den ikke flott?? Enig i dine favoritter. Men liker både Ben og Xenophilius, jeg. Liker ALT, faktisk! :-) Og denne gangen var jeg litt skeptisk pga anmeldelsene. Men jeg har en mistanke om at noen anmedlere ikke har lest boka. Kanskje ikke en gang sett de foregående filmene. Og film sju i en serie som denne kan faktisk ikke anmeldes som en frittstående film! Den skal ikke være det, og vil aldri fungere sånn. Nemlig. Gleder meg til å se den igjen! :-)

Synne sa...

Jeg har alle filmene på dvd til nå, men ser dem sjelden. Alltid ett eller annet jeg ikke liker med dem. Kanskje bortsett fra den første. Men DENNE...:)

Solgunn sa...

Jeg gleder meg så til å se den!

Anonym sa...

Jeg gleeeeeeeeeeeeeder meg!

Elida sa...

Denne skal eg sjå i morgen ettermiddag, og eg gleeeeeeeeeeeeeeeede meg stort!:)