søndag 1. april 2012

Smakebit på en søndag: Fugl FøniksI dag har jeg hørt igjennom hele Fugl Føniks på lydbok - bok tre i Suzanne Collins serie om Dødslekene. Det var spennende. Jeg husket de store trekkene fra den gangen jeg leste boka selv, men det er foruroligende hvor mange detaljer jeg hadde glemt, noen ganske viktige. Jeg husket først og fremst stemninga.

Det å høre på lydbok er noe helt annet enn å lese selv, du må konsentrere deg konstant for ikke å gå glipp av noe og kan ikke bla tilbake. Ikke min favorittmåte å lese på altså, men det hjalp med en god innleser. Og så gjorde jeg notater underveis. Dermed fikk jeg notert meg blant annet denne smakebiten på søndag (her er flere andre, på Flukten fra virkeligheten):

Og slik, mine venner,
tar man livet av en revolusjon.

Jeg kan si så mye som at dette er Haymitchs ord.
Her er blogginnlegget fra første gang jeg leste denne utrolig sterke, dramatiske, fæle og nydelige boka. (NB - en del spoilere.)

6 kommentarer:

Mari sa...

Flott smakebit, Synne. Kan dessverre ikke si at jeg husker alle detaljene fra boken heller. Jeg må virkelig sette meg ned for å lese disse bøkene engang til(minst). Alle tre har jeg hørt på lydbok, mener jeg, husker faktisk ikke om jeg leste The Hunger Games eller om jeg lyttet på lydboken.

Beathe sa...

Tusen takk for smakebiten:-) Har hørt så mye positivt om disse bøkene at jeg tror jeg må få lest de en gang. La meg forrsten til som følger hos deg slik at det blir lettere å følge deg videre. Ha en fin kveld:-)

Gråbekka`s Blogger sa...

Herlig smakebit:) Storkoste meg med bøkene og filmen:) Ha en god søndagskveld:)

Synne sa...

Så flott, Beathe! Kjekt å få følgere. Fin kveld til alle dere også!

Siljeblomst sa...

Fin smakebit, Synne! Jeg er en av de få som .. ehm.. ikke har lest toeren eller treeren ennå, men har planer om å gjøre det i løpet av året.

Ønsker deg en god påske :-)

Marika sa...

Spännande! Jag läste den första boken i serien nyligen och det kommer nog inte dröja alltför länge innan jag läser de andra två.