mandag 30. april 2012

Bare fem dager igjen...

Så har jeg begynt på å si hadet til leiligheta mi. Det gjør jeg ved å pakke ting i kasser,

Beklager hvis du får kink i nakken.

prøve å sortere ut hva jeg vil ha med og hva jeg egentlig ikke trenger,

Noe er et must, andre ting er mer... hm.

og rett og slett rydde og pakke for harde livet. I dag tok jeg ned gardinene i alle rommene. Da ble det jammen meg nakent.
I morra, 1. mai, blir nok ingen "arbeidernes fridag" for meg! Da skal det jobbes!
Men forhåpentligvis blir det fint vær, og jeg kan ta en tur ut i den fine hagen som jeg også må si hadet til...

Kanskje jeg spiser restene fra denne nydelige rekemiddagen fra i dag.
En ting er helt klart, ræger må spises uten bok. Fortrinnsvis i festlig lag, med god drikke til. Ellers var alle ingrediensene på plass, og jeg fikk en følelse av å være på Sørlandet. (I min familie er det onkel i Kristiansand som alltid har med seg disse lekkerbisknene når de kommer på besøk.)

Boka jeg prøvde å lese før rekene ble for klisne og fulle av tråder, heter Amasonfloden og ble skrevet av en Eilert Sundt (fjellklatrer? Mer om ham på biblioteksvar) i 1941. Jeg fant den på bruktbutikken på Torget og fant ut at jeg måtte kjøpe den - først og fremst fordi jeg i sin tid gikk på Eilert Sundt videregående (oppkalt etter sosiologen Eilert Sundt), men også fordi jeg så mitt snitt til å komme i gang med ett av litteraturmålene, nemlig reiseskildringer.
Nå har jeg lest boka - ikke fra perm til perm, men nok til at jeg har fått et lite inntrykk av området den dekker. Sundt reiste dit selv, men boka er først og fremst ei faktabok og gjengir i tillegg reiseskildringer fra de første Amason-pionerene på  1500-1600-tallet. Preget av sine tider og sitt livssyn, men veldig spennende. Jeg får nesten lyst til å reise dit selv!

A propos flytting: Kristina Horner, ei veldig artig amerikansk jente som jeg følger vlogginga til (det begynte fordi hun er Harry Potter-nerd), skal også flytte! Her kan du se hva hun syns om det.
Følger du vloggere, norske eller utenlandske?

Ingen kommentarer: