søndag 22. april 2012

En smakebit på søndag: norske dikt

Da er det tid for en smakebit igjen!
Jeg kunne faktisk hatt samme smakebit som for fire uker siden, for så lang tid tok det før jeg leste ferdig Dirk Gentlys holistiske detektivbyrå av Douglas Adams. Rett og slett ei sprø, noe forvirrende, men virkelig underholdende bok. Likevel, jeg velger å dele et norsk dikt siden jeg har brukt helga til å lese meg opp på dette temaet (også til ungdomsskolebesøk i morgen).

Eide, 2001

Jeg har skjønt så mye som at moderne norske dikt er veldig forskjellige. Noen er umiddelbart forståelige og så almennmenneskelige at en kan ta dem til seg med det samme. Andre er uforståelig babbel og mest til nytte og glede for dikteren selv, og da kan en spørre om det er verdt en utgivelse. Men andre ganger igjen lønner det seg å bruke litt tid på diktet, fordi det har en tone og en følelse som gjør at en sitter igjen med noe fint. Jeg velger et dikt av Ingri Egeberg fra samlinga Lommedikt:

DIT

Jeg går snart
Jeg drar
dit løk
skrelles


Jeg kommer ikke
tilbake


Tror jeg


"Smakebit på en søndag" er ideen til Mari med bloggen Flukten fra virkeligheten (inspirert av en engelsk blogg). En skriver et lite utdrag fra ei bok en holder på å lese, og legger ei lenke inn i Maris innlegg - der en kan få se smakebiter fra andre bloggere. Anbefales!

6 kommentarer:

Melusine sa...

Veldig fin smakebit!
Minner meg på at jeg burde lese dikt oftere :)

Siljeblomst sa...

Dette diktet likte jeg :-)

Nina C. sa...

Fin smakebit:)

Mari sa...

Det var et fint dikt, men jeg må innrømme at jeg likte ditt dikt om folkebiblioteket enda bedre ;)

Synne sa...

@Mari: tusen takk for den! Alt til sin tid:)

Gråbekka`s Blogger sa...

Fin smakebit:) Fint dikt:) Ha en fin kveld!:)