lørdag 19. november 2011

Solstorm

I dag var det bokmesse i Hallingdal, det årlige samarbeidsprosjektet mellom biblioteka og bokhandlene i regionen. Det er først og fremst fokus på lokale utgivelser - og de er det mange av! - men også alltid plass til en eller to som er kjente utenfor dalføret. I år: Hans Olav Lahlum og May Grete Lerum (som er lokal i den forstand at hun bodde her tidligere! Best kjent for serien Livets døtre).
Lahlum fikk jeg dessverre ikke med meg - var visstnok morsomt! (traileren til den nye krimromanen Menneskefluene finner du her) - men Lerum traff jeg og fikk høre henne fortelle om den nye ungdomsboka si, Himmelslør. Den er første bok i serien Solstorm, en framtidsthriller som skummelt nok handler om nærmeste framtid, 2011/2012.
Jeg har begynt å lese, og boka virker spennende. Tanken om en solstorm som kan slå ut høyspentnettet og gjør oss strømløse - med alt det innebærer - er skremmende aktuell. Det mest skremmende er at vi sjelden hører noe om det.Her finner du mer om fenomenet solstorm på Wikipedia.
Senest i september meldte VG at en solstorm var på vei mot jorda.

Oppdatering (se kommentarfeltet): Har du spørsmål til forfatteren, så skriv til maylerum@gmail.com eller "bevenn" henne på Facebook; hun vil svare!

6 kommentarer:

Mari sa...

Denne boken har jeg hatt lyst til å lese helt siden jeg fant ut av at den skulle utgis. Gleder meg til å høre hva du syntes når du har lest den ferdig.

Synne sa...

Nå har jeg vært edel og gitt den fra meg til en annen låner - men får den vel igjen til slutt! Det har kommet veldig mye bra spenning i høst.

May Grethe Lerum sa...

Fekk tips om at du blogger om boka mi! Så morro! Skal følge med på bloggen din framover, og svarer alle som har lese dersom dei vil maile meg eller bli venn på Facebook.

Synne sa...

May Grethe, høyrest kjempebra ut! Kva er mailadressa di?

Ann Kristin sa...

Savna å være med på Bokmessa i år, det var så artig i fjor. Kanskje neste år? :)

Takk for boktipset. Jeg har fått forespørsel om å presentere ny norsk/nordisk litteratur for en klasse, så dette var jo bra timing. :)

Synne sa...

Ann Kristin: ja, det var bra:) Lykke til med presentasjonen!