torsdag 3. november 2011

Blanda drops 2 (for de små)

Flere kulturfondbøker, lettlest i godstolen i går:

Samlaget, 2011

1. Klara kan mykje rart om klede av Teresa Grøtan. Fin fortelling med endel faktastoff innbakt om klær og hvor de kommer fra. Kan leses høyt eller lavt - høyt for de fra 6 år og oppover. Lekre, fargerike tegninger. Såvidt jeg vet har jeg aldri lest ei skjønnlitterær bok om klær før, iallfall barnebok, og det er artig. En kan også si at den handler om skole og om utrolige ting (en genser lagd av plastflasker?!?) som av og til kan være helt sanne.


Kagge, 2011

2. I skyggen av et frø av Trond Brænne. God bok, lett språk, også fin til høytlesning, om Indrani på 5 som bor i slummen i India. Boka er utgitt i forbindelse med organisasjonen FORUTs barneaksjon. Maj Britt Andersen hadde ei forestilling i år, Indranis sang (med utgitt CD), som handler om samme jenta.
Boka gir et fint innblikk i et liv langt borte. Og tenk at beskjeden "Du skal få begynne på skole" kan skape gledestårer hos ei lita jente:) (Det er helt sant)

Cappelen Damm, 2011


3. Ikke bare Ville Wilma av Andrea Bræin Hovig. Den tredje boka om Vilma, ei småjente med en livlig fantasi, et intenst ønske om å bli sett og et tilsynelatende konstant energioverskudd (for mye sukker?). Ei jente jeg kjenner at jeg kunne vært sammen med en knapp time, kanskje. Men pappa og hans nye kone Mari holder ut, ja, de passer igrunnen perfekt til henne. Her er det duka for både giftermål, Sydentur og ny baby, og Vilma har sterke meninger om alt sammen.

Samlaget, 2006
I tillegg har jeg lest Raude auge i natta av Michael Morpugo. Ei snill "spøkelseshistorie", der spøkelset er et menneskelig påfunn. Kan minne litt om Rampete Robin, der det er et perfekt familiemedlem som hovedpersonen (denne gangen ei jente, Mille) må komme overens med - og prøver å lure. (Det er også Rampete Robin-illustratøren som har lagd disse tegningene.) Lett å lese.

2 kommentarer:

Mari - Escape In A Book sa...

Vi har lest "Klara kan" og den likte vi godt her, som du sier annerledes faktabok om klær :)

Synne sa...

Så dere leser bøker for mindre barn også?