søndag 11. september 2011

Søppel

Jeg har lest boka Trash av Andy Mulligan! Begynte på den for første gang for ei tid tilbake, men slutta fordi ... jeg ikke likte bøker om fattige barn? Gir de meg dårlig samvittighet fordi jeg har det så godt og ikke gir mer til veldedighet?

Uansett, nå leste jeg den fra begynnelse til slutt, og den traff meg. Den forteller om tre gutter i et land som kan være Filippinene, barn som bor på et søppelberg og lever av søppelplukking. Å, det fins mange av dem i virkeligheten! Det går ikke an for en priviligert nordmann som jeg å forestille seg hvordan det kan være å leve fra hånd til munn, men jeg får en viss anelse. De lever i et korrupt land, der du er heldig hvis du finner en venn du kan stole hundre prosent på. Og en dag finner en av disse guttene en veske med ei lommebok, et kart og en nøkkel. Det fører til farlige situasjoner og helt spesielle oppdagelser. En skattejakt med livet som innsats.

Trash minner meg littegrann om Millioner av Frank Cottrell Boyce, fordi den også handler om masse penger, men det er en himmelvid forskjell fra situasjonen de to engelske brødrene er i (den ene vurderer å bruke pengene på Playstation-spill og andre strengt tatt unyttige ting) og livet til de tre små søppelguttene.

Les boka, ja! Sa jeg ikke det?

2 kommentarer:

Mari - Escape In A Book sa...

Jeg syntes dette høres ut som en god og vond bok på samme tid bok. Takk for anmeldelsen, Synne!

Synne sa...

stemmer! god og vond.