fredag 2. september 2011

Akkurat nå - i september

Jeg har nettopp lest Ladybugs liste over ungdomsbøker som kommer nye nå i september, og gleder meg spesielt til Gudløs av Josefine Ottesen, siste bok i serien Det døde landet. Her har jeg skrevet om forrige bok!

Ellers er jeg nå inne i en periode der det skjer mye, både privat og i jobbsammenheng, og den kreative og bokglade Synne settes på prøve. Det er bokprat-høst! Jeg kommer til å møte små og store unger/ ungdommer denne høsten som har mer eller mindre lyst til å høre meg fortelle om nye bøker, og jeg vet av erfaring at jeg kommer til å være mer eller mindre godt forberedt. Men heldigvis skjer det ofte noe merkelig og magisk når jeg står der foran dem med bøkene. De skjønner at jeg har likt ei bok når jeg snakker om den, og kanskje de vil lese den selv.
Det hender også at et mindre inspirert foredrag fører til boklån, så sant boka har et interessant nok TEMA! Sånn er det bare.

Så framover kommer det nok til å bli mest barnebok-lesing på meg. Jeg venter å få mange nye kulturfondbøker på jobben i høst (og litt er igjen av innkjøpsbudsjettet), og jeg vet jeg ikke vil komme meg igjennom alle bøkene, men kanskje det er noen skatter der som jeg bare MÅ fortelle om og få de små til å lese? Og kanskje deg, kjære blogg-leser?

1 kommentar:

Mari - Escape In A Book sa...

Vi gleder oss til å høre litt om skattene når du har tid, Synne. Det høres ut som en spennende jobbe-høst :)