søndag 25. september 2011

Brev fra Lina


Jeg har fått en skatt. Kopi av en bunke brev som oldemora mi Oline (Lina) sendte til sin egen mor i årene etter 2. verdenskrig. Her skriver hun om hvordan ting går i den vanskelige etterkrigstida, hun skriver om den første tida da pappa vokste opp og om familien. Så mye jeg ikke har visst om! Jeg får et nytt syn på så mye, til og med meg selv. Det er høytid, rett og slett, å lese disse brevene.

Tenk at jeg ikke hadde vært til hvis ikke Lina hadde flyttet fra Vestlandet til Nord-Norge. Heller ikke hvis yngstedatteren hennes (farmor) hadde flyttet til Oslo for at farfar, som var utdannet bokbinder (!), skulle finne jobb. Så mange hendelser har ledet opp til denne, der jeg sitter i ei stue i Hallingdal og skriver på et blogginnlegg som DU skal lese.

Jeg må bare ta en liten pause og virkelig ta inn tanken, la den strømme over meg.

Lina døde før jeg ble født, så jeg traff henne aldri. Jeg lurer på hvordan vi to ville hatt det sammen. Jeg skulle ønske at jeg iallfall kunne takket henne. For at akkurat jeg fins...

4 kommentarer:

Mari - Escape In A Book sa...

Familiehistorie er fantastisk!

Synne sa...

Det er helt sant! Er ferdig med brevene nå, skulle ønske det kom en fortsettelse;)

annkolaas sa...

Å, så spennende! Skulle ønske jeg hadde gamle brev fra min familie.

Elin sa...

Åh det må være spennende, kjenner meg litt missunnelig nå. Husker jeg håpet å finne en bok eller noen brev etter besteforeldrene ett eller annet som fortalte mer om dem. Dessverre fant jeg ikke noe etter at dem døde. Ingen skatt he he. Det må være spennende å lese gamle brev som du vet noen i familien din har skrevet en gang:)