mandag 31. januar 2011

Ravnejenta

Foto: Internett
Jeg har ikke lest den siden barneskolen, helt sikkert. Rart. Den gjør like stort inntrykk i dag. Fortellinga om den skakke, spede, svarthåra jenta som blir uglesett (ravnesett?) og fryktet og lever ute i skogen. Hun som kan legekunst og pilskyting og vet hva som er rettferdig i verden. For eksempel at mennesker som aldri har gjort hverandre noe vondt bør være venner, selv når familiene deres er i krig. En slags norsk Ronja Røverdatter!

Barnebøkene til Torill Thorstad Hauger fra vikingtida - Sigurd Drakedreperen, Ravnejenta, Røvet av vikinger, Flukten fra vikingene, Tord Illugesson - handler om de samme personene, bare fra ulike vinkler. Det er bra gjort og gjør det ekstra spennende å lese.

Og så kommer jeg på filmen jeg så som skolekino for maaaaaange år siden. Den om Sigurd. Finner dessverre ikke noen trailer å linke til...

Forresten; Ravnejenta kan en lese på nettet!

6 kommentarer:

Mari - Escape In A Book sa...

Denne posten bragte tilbake gode minner fra den tiden da læreren hadde høytlesning for oss på barneskolen. Jeg var veldig begeistret for Haugers bøker :)

Anonym sa...

Ja, Torill Haugers bøker er fine :-) Jeg har også lest flere av dem. Noen for ikke så lenge siden.

Vi har dem på jobb og de er blant bøkene jeg anbefaler til både gutter og jenter. Vi har mange søte elever som kommer til skranken og sier "Har dere en god bok?" Et fantastisk spørsmål :-)

Synne sa...

Og både gutter og jenter liker dem?

fjord sa...

Barnebøkene til Thorstad Hauger fra vikingetida var blant mine favoritter, jeg leste de nesten fillete. Men de står fremdeles i hylla, og venter på at mine barn skal bli store nok til å lese dem.

Anonym sa...

Det er klart det er gutter som mener dette er jentebøker. Men noen gutter, og gjerne de som leser en del, liker også disse bøkene.
Vi har Ravnejenta i en felleskasse (ett sett bøker til en hel klasse) og de har blitt brukt endel på skolene.

Kasiopeiia sa...

Åh! Disse var fantastiske!!