fredag 31. desember 2010

Tilbake til fremtiden

Foto: Internett
Ja, det er nyttårsaften i et nøtteskall.

I går så jeg sammendraget av nyhetsåret 2010 på NRK. Nesten skummelt hvor fort jeg glemmer hva som har skjedd rundt i verden. For eksempel uværet på Haiti - og i Pakistan, der verdenssamfunnet var skremmende fraværende. (Men direktesendt tv fra de 33 gruvearbeiderne i Chile, ja, det fikk vi.)
Ludvigsens død husket jeg selvfølgelig. Når det kommer så nært...

Og så ser vi framover. Jeg ser blant annet framover til et nytt bok-år! Nyttårsforsettene har jeg skrevet her. Snart kommer oversikten over de beste bøkene jeg leste i året som gikk (som i fjor), kanskje med hjelp av den tingen jeg hintet om her og som mamma ikke skulle vite noe om:)

Nå har jeg lest ferdig boka Worlds Unseen, og den var nydelig. Måtte bare kjøpe neste bok, Burning Light, som jeg skal lese på lesebrettet på toget nordover.
Et lite utdrag fra den første:

The war is over, and the King has gone from our land. Gone with him are the faithful children of men, and now only I am left! I alone remain to sing the Song of the Burning Light over this bloodstained ground. The Earth Brethren are gone; I know not where (...) and the Shearim, the merry ones, the Fairest of Creation: they too are gone.

Jeg får tilfredsstilt kjærligheten min til det poetiske og høyfantastiske (som i Ringenes herre og Tidshjulet) samtidig som det ikke går helt opp i drømmerøyk. Mer om serien senere.

Takk for leseåret 2010 og velkommen inn i det nye. Ingen vet hva som vil dukke opp; det er det som gjør livet så spennende!

2 kommentarer:

Elida sa...

Godt leserikt nyttår!

Synne sa...

Takk det samme - gleder meg!