fredag 17. desember 2010

Thriller

Jeg har lest to psykologiske thrillere, én som grenser til grøss. Begge er i pocketform, og den ene har jeg nok kjøpt til en togtur en eller annen gang!

1. Ondskapens skygge av Kevin Guilfoile. En kloningsforsker opplever at datteren blir voldtatt og drept og får en bisarr idé: han kloner et barn fra sæden som ble funnet på henne. Når barnet vokser opp - og han følger nøye med på det - vil det ligne morderen på en prikk. Men gjelder det bare utseendet, eller vil gutten... bli en morder?
Boka er veldig spennende, i tillegg til at den setter søkelys på dette skumle - syns jeg - temaet, kloning.

2.  Mr Murder av Dean Koontz. Koontz er en mester i å skrive grøssete thrillere, gjerne med science fiction-elementer (som han prøver å forklare). Her handler det om en forfatter som en dag får en blackout når han skal snakke inn idéene sine på bånd og etterpå hører seg selv si mange ganger på båndet: "I NEED..." ("jeg trenger...") i en mer og mer desperat og ugjenkjennelig stemme. Han har en urovekkende følelse av at han kan ha en tilknytning til en anonym massemorder.
Mens det i den første boka er ei spenning som mye gjelder gåter og avsløringer, er det i Koontz' bok den spenninga som gjør seg så godt på film: ting som knuses og blod som spruter, barn i fare, bilflukt gjennom snø og - urk - mennesker som forandrer seg.

Ingen kommentarer: