tirsdag 21. desember 2010

Heim til jul

Foto: Internett
Bare to dager igjen til jeg reiser sørover! Tog ohoi!

Jeg må jo ha med meg litt å lese på toget. Denne gangen har jeg tenkt å ta med meg lesebrettet vi har her på biblioteket. Det er en Sony Reader. Grei å lese på, men blinker litt når den skal bla.
Jeg har allerede lastet ned The Worm Ourobouros, en engelsk fantasyroman fra 1922. Eric Eddison har et ganske så gammeldags språk (ikke som George MacDonald, som skrev ganske moderne engelsk på 1850-tallet!), så vi får se hvor mye jeg klarer å lese.

I dag har jeg vært på manybooks.net igjen og lastet ned noen julebøker til turen. Blant annet A Christmas Carol av Charles Dickens! På manybooks er det mest engelske bøker, og alle er enten såpass gamle at de har "falt i det fri" (og altså kan publiseres når og hvor som helst) eller er nye og av en eller annen grunn likevel er lagt ut. For eksempel den helt nye Worlds Unseen av Rachel Starr Thomson (serie: Seventh World Trilogy). I forordet står det: "Thank you for downloading this free e-book. You are welcome to share it with your friends."

Og så får jeg ta med ei pocketbok hvis elektronikken skulle svikte.

I går var jeg privat litteraturformidler. Det var kusina mi som trengte gavetips til farmor. Vi kom fram til noe sammen ved å kikke på to ulike sider og bruke min overlegne litteraturkunnskap:)

4 kommentarer:

Kathleen sa...

Kanskje litt off-topic, men elsker bildet. Tog + snø.

Synne sa...

Ingenting er off topic:)

Anonym sa...

Takk for tips om Manybooks, den hadde jeg ikke fått med meg :-)

Synne sa...

Værsågod!