søndag 24. april 2011

Tomorrow, when the war began

Helt siden jeg skjønte at det var en filmatisering på vei av I morgen-serien til John Marsden har jeg ventet spent på at den skulle komme til Norge. Og nå er den altså her!

Jeg likte filmen. Den er en tanke modernisert i forhold til bøkene, som faktisk kom først på 90-tallet - og det gjør at en stiller seg spørsmål om tiden vi lever i. Hvordan kommuniserer - og overlever - vi når vi ikke lenger har tilgang til TV, mobil og internett? (Ellie og gjengen må finne gode, gamle walkie-talkier.)
Tomorrow er først og fremst en dramatisk, rask og tøff film som virkelig viser hva som står på spill for de australske ungdommene som kom hjem fra en helgetur i villmarka til tomme hus, døde dyr og et hærtatt land.

Jeg fikk også klart for meg hvor forskjellige personene er. Da jeg leste blandet jeg stadig sammen Homer og Kevin, Robyn og Fi-Fi - men de er typer med spesielle kjennetegn og ulike måter å takle kriser på. Bør jeg kanskje lese boka igjen? Nå har jo også bok 7 (Bortenfor daggry) kommet ut på norsk.

Her kan du se traileren til filmen som jeg selvfølgelig anbefaler.

3 kommentarer:

Ann Kristin sa...

Hva synes du om oversettelsen av boka?

Synne sa...

Det er så lenge siden jeg leste den at jeg ikke husker det! Men jeg antar at du ikke likte den?;)

Ann Kristin sa...

Ikke spesielt, nei. Har tenkt å lese resten av serien på engelsk.