fredag 8. april 2011

Og vips... en hylleseksjon!

With a little help from my friends - nærmere bestemt Buffy-venner, mer om dem senere - har jeg nå fått boret Lille-Billy opp på veggen (creepy - husk at det er ei hylle jeg snakker om her). Lange-Billy fikk plass tett inntil, og Benno på den andre siden, og vips! har jeg fått en hylleseksjon. Det har jeg ønsket meg lenge, men ferdige seksjoner har det aldri vært plass til langs den lille stueveggen. Selvbygging er det eneste som hjelper.
Det ser ut til at dette blir en ekte medieseksjon med cd-er og dvd-er, stort sett.
Store-Billy står fremdeles uoppakket på soverommet, men mest sannsynlig ikke så lenge.


Ellers kan jeg jo si at jeg er godt i gang med Mercy Thompson-serien til Patricia Briggs, urban fantasy kjøpt etter tips fra Ann Kristin (også Buffy-venn!).
Urban fantasy er en undersjanger av fantasy med ett krav: handlingen skal foregå i en by. (Hvis en drar det langt og kaller Forks en by er faktisk også Twilight urban fantasy!) Byen heter denne gangen Tri-Cities (faktisk en virkelig by i staten Washington).

Bilmekanikeren Mercy er mange ting, men mest av alt selvstendig og sterk. Hun hater å bli kontrollert av andre, vil ikke bli brukt og ledet, men hun bruker sine evner villig til hjelp for andre. Hun er hamskifter, delvis coyote, men vokste opp i en varulv-flokk, og varulvene er de skapningene hun føler mest tilknytning til. Ellers har hun en venn som er fae - et magisk vesen som kan gi seg selv hvilken form han vil, for eksempel en helt vanlig bilmekaniker - og én som er vampyr. En god vampyr, vel å merke.
Mercy har nese for mysterier. Ikke bare fordi hun er coyote og har en fysisk overnaturlig god luktesans, men fordi hun har gode instinkter og kan ane når noe er galt. Og hun gjør det hun kan for å løse mysteriene og beskytte de hun har rundt seg - selv om hun skulle måtte betale med sitt eget liv.

Serien er dramatisk og intens, godt skrevet, med veldig få dødpunkter, men med glimt av humor. Krydret med litt romantikk og intriger, selvfølgelig. Lesehesten fra Sørlandet liker den!

Mercy Thompson-bøkene er ikke oversatt til norsk. Noen bør kjenne sin besøkelsestid. Men oversetteren bør ikke få for vide fullmakter. Vampyrer og varulver på Grenland? Nei takk.

Ingen kommentarer: