lørdag 13. september 2008

De Fire og Han Som Gjør Galt Verre ruler!

Endelig. Etter tre års irritert venting og laaaang venteliste på biblioteket kommer siste del av Hans Fredrik Follestads sprø trilogi De Fire og Han Som Gjør Galt Verre. Jeg tok sjansen på å glemme ventelista og raske med meg vårt første eksemplar hjem. Så leste jeg (før og etter Gullrekkene på TV2 og NRK, må vite).

Det hadde gått såpass lang tid siden jeg leste bok 1 og 2 at det var en del løse tråder. Så neste gang (når ventelista er slutt om et par år) skal jeg lese hele trilogien.

Uansett. Dette er spennende og morsomt. Blå ildkuler flyr veggimellom, forferdelige monstre lusker i gangene, strømførende fallemmer lurer - kort sagt, aldri et kjedelig sekund. Imens planlegger disiplene av verstingen Lord Kor hans komme i Himmeltempelet. Det er her heltene våre - skilt av diverse ulykker og tilfeldigheter - møtes igjen til den Endelige Kampen mot Mørket.

Når det gjelder humoren: jeg legger merke til at de som virkelig dummer seg ut og setter andres liv i fare, er menn. Menn med et oppblåst ego ELLER lite tankevirksomhet. Vaskebjørnen Pepper Bifh og skilpadden Jesper Schtadig er eksempler på det første, politibetjenten Jenson og dataeksperten Johhny Sabel det andre.
Nå kan du si at det er veldig få damer i boka, og den slueste er en forkledt mann, men likevel:)

Alle mulige slags personligheter med sine evner og særegenheter gjør Follestads trilogi perfekt! Ikke så rart at den har fått tusenvis av tilhengere i Norge. Jeg må vel innrømme at jeg er en av dem.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg syns dette "Du MÅ lage en 'Begynnelsen etter Slutten,'hehe ... Har ikke fått nok ;)" var veldig forvirrende. Både jeg og min kjære trudde at læseren kunne lage en Begynnelsen av boken bare ved å skrive. Jeg måtte læse den settningen 7, 12 ganger til jeg forsto settningen. Så forsto jeg at forfatteren ønsker å gi ut flere av denne serien.

Synne sa...

Veldig fantasifulle undertitler på denne serien: Begynnelsen, Fortsettelsen og Slutten.