lørdag 27. september 2008

Lite tå kort

I det siste har bunka med bøker jeg har lest og burde ha blogget om vokst og vokst. Så her kommer ei oppsummering fra lesehesten:

Barneregjeringen av Aleksander Melli. En slags robinsonade (i den moderne betydningen av ordet, jf Robinson-ekspedisjonen) der ei gruppe barn blir satt ut på ei øy og skal lære seg å drive politikk. Det blir snart klart at de har ulikt syn på ting, og partier dannes naturlig og ganske raskt - også på tvers av vennskap. De må lære å leve sammen noen dager i fred og fordragelighet. Med en fanatisk miljøaktivist, en innvandrerrapper, et par rosa jentejenter og en kronisk provokatør i gruppa blir dette helt umulig. Ting utarter seg til de grader - med tortur og absurde herskerteknikker. Jeg leste ikke slutten. Men jeg tenkte underveis: så utrolig bra skrevet, og for en artig idé! Så verdt å lese hvis du tåler ei litt sprø og tjukk bok!

The magic cottage av James Herbert. Pocketbok, perfekt å ta med seg på togtur. Dette er en grøsser. Et ungt kunstnerpar - hun illustratør og han musiker - flytter til et gammelt hus ute i skogen. Den gamle damen som eide huset har dødd under mystiske omstendigheter, og i testamentet sitt har hun lagt føringer for hvem som kan bo der. Midge og Mike føler at huset ønsker dem velkommen, og de blir godvenner med et rødt ekorn. Men på loftet henger flaggermusene, og noe mørkt lurer i veggene. En synergistsekt på den andre siden av skogen ser ut til å påvirke huset når de kommer nær det, og Midge blir også påvirket. Skummelt, altså.

Serien Legenden om Atlantis av Stephen Lawhead. Interessante bøker; fantasy med handling fra England. Men: helt FORFERDELIG oversettelse til norsk. Gjennomsnittlig fem kommafeil på hver side, og dårlig språk. Føler dessverre at det er noe som henger ved Hermon forlag.

Hulda Garborgs dagbok. Høres kanskje ikke så spennende ut, men hun var virkelig ei artig dame! Senere har mannen Arne blitt mest kjent, men hun var en stor kulturpersonlighet på begynnelsen av 1900-tallet - innen teater, folkedans og skrivekunst. Hun skriver så bra - humoristisk og intelligent og personlig. Og du vil ikke være i tvil om den godeste Arne var utrolig distre!

Ingen kommentarer: