lørdag 30. august 2008

Tiden går...

Det gjør den iallfall for Bella Swan. Dessverre. For hun er hodestups forelsket i en vampyr, og nå har hun trådt over en grense: hun er atten, ett år eldre enn han noen gang kommer til å bli...
Boka heter Under en ny måne og er skrevet av Stephenie Meyer. En GOD, skikkelig pageturner! Nesten Harry Potter and the Deathly Hallows-spennende (den siste boka i HP-serien, for de som ikke visste det.)
Under en ny måne er bok nummer to. I den første møtte Bella den farlige, men overnaturlig vakre vampyren Edward, og de ble et par. Et sterkt, men langt fra uproblematisk forhold! Nå (SPOILER SPOILER SPOILER!) forsvinner han, og i fortvilelsen snur Bella seg mot den blide og varme sekstenåringen Jacob Black, som bor i et indianerreservat med levende myter om "de kalde" (akkurat: vampyrene!). Hun prøver å bli kvitt marerittene og fylle det store, tomme hullet i hjertet. Og hun merker at når hun gjør ekstreme og farlige ting, kommer Edwards stemme til henne for å advare henne. Dermed oppsøker hun slike situasjoner bare for å ha litt av ham hos seg. FARLIG.

Ei god bok skal ha både ytre spenning (noe skjer med personene) og følelsesmessig spenning (noe skjer inni og mellom personene). Det må virke naturlig og realistisk, uansett hvor mange blodsugere og varulver som dukker opp! Det syns jeg Meyer greier å få til.

Forresten: tenkte jeg skulle vise dere traileren (teaser trailer) til film nummer en. Var ikke helt fornøyd med valget av Edward - kjekk er han nok, men ikke vakker, denne Cedric Diggory - men, men. Forfatteren er visst fornøyd.Enjoy!

1 kommentar:

elis lesebabbel sa...

Den første boka i serien var kjempepopulær blant mine jentelånere på NLB. (Personlig synes jeg nok den ble litt lang) Blogget om den da den kom ut.

Skal sette denne andre boka i produksjon fortere enn svint!