fredag 4. mai 2012

Litt om kommentarinnstillinger


Det hender jeg har prøvd å kommentere på blogger jeg følger, men ikke får det til. Det gjelder stort sett Wordpress-blogger. Og det er frustrerende når en har lest et inspirerende innlegg og vil svare!
Saken er den at jeg ikke selv har Wordpress-konto (annet enn på jobbens hjemmeside), og Facebook-innlogging har jeg ikke så lyst til å bruke. Folk flest kan lett finne ut hvem jeg er, men jeg liker å bevare illusjonen av at jeg er littegrann anonym når jeg blogger og kommenterer!  Og enkelte har virkelig lyst til å være anonyme - det trenger ikke bety at de vil skrive ting som ikke passer seg. 

Oppfordringa er: gå igjennom innstillingene på bloggen din og sjekk at kommentering er åpent for alle. Hvis du er redd for uhumskheter kan du krysse av for at du vil godkjenne kommentarene (kan være frustrerende for de som har lyst til å se kommentaren sin med en gang), da får kommentatoren iallfall et høflig svar om at kommentaren er registrert.

Mari på Flukten fra virkeligheten skrev et "misfornøyd mandag"-innlegg om ordgjenkjenning ved kommentering. Anbefaler å lese også det!

15 kommentarer:

elis lesebabbel sa...

Jeg er av de få som er absolutt åpen for alle i kommentarfeltet. Jeg har INGEN restriksjoner. Den viktigste årsaken til dette er at synshemmede med leselist også skal kunne kommentere uten å måtte tolke den der kodegreia som er helt umulig selv for oss med tilnærmet vanlig syn. Jeg får en del spamkommentarer men heldigvis har blogspot et bra spamfilter slik at de ikke blir lagt ut. Derimot kommer det inn på mailadressen min. Innimellom går jeg gjennom spamkommentarene : /Utforming / Kommentarer og sletter.

Synne sa...

Det hender jeg også får spam, men veldig sjelden. Har en ide om at det er verre i Wordpress, der må jeg stadig inn og slette.

Ann Kristin sa...

Det er ganske nytt at WordPress har gjort det vanskelig, tror jeg, men forferdelig irriterende. Ville heller ikke bruke Facebook, så jeg endte opp med å registrere en Twitter-konto for å ha mulighet til å kommentere på WordPress-blogger.

Eva @Utsikt frå Lia sa...

Eg har ein wordpress-blogg og det var lett å sette den open for alle. Det som blir forlangt er eit namn og ei e-postadresse (som ikkje viser for andre). Den einaste sperringa eg har er at kommentatorar som ikkje har kommentert før må godkjennast. På den måten unngår eg spam som elles hadde vore eit problem. Veit elles ikkje om det er forskjell på wordpress.org-bloggar som eg har og wordpress.com-bloggar.
Det som jamnleg driv meg til vannvidd er dei ekle bokstavkodane, og dei ser det ut til at det er blogger/blogspot som er glad i.
Eg likar det elles slik som her der ein kan velge mellom mange kommenteringsmåtar. Det eg foretrekke når eg kan velge er namn/nettadresse-valget, men det er det ikkje alle som tillet.

astridterese sa...

Jeg har Wordpress.com og hos meg er det også helt åpent for kommentarer. MEN; Jeg har problem med å kommentere på blogger og blogspot. På Blogger må jeg alltid kommentere med min Google konto, det er helt umulig å bruke Wordpress og Open Id. Dette er irriterende siden det betyr at den jeg kommenterer hos må trykke to ganger for å finne bloggen min.

Så jeg tror dette er et problem mellom Wordpress og Blogger og at det ikke har så mye å gjøre med innstillingene våre. Det er ikke så lenge siden det ble sånn, men jeg har prøvd å sende mail til Wordpress for å klage. Da får jeg til svar at det er en feil hos Blogger og Blogspot. Ingen hjelp å få med andre ord!

Synne sa...

Astrid Terese, håper du leser dette:) Din blogg er en av dem jeg har lyst til å kommentere på. Men etter at jeg har skrevet inn epostadresse, navn og nettside kommer jeg til et innloggingsvindu for wordpress/gravatar. Kjedelig!

Mari sa...

Som du vet så er jeg i det gode selskap blant de som lar seg irritere. Så jeg signerer innlegget ditt! Takk for linken forresten :)

Når det er sagt har jeg ingen problemer med å kommentere på Eva eller Astrid Tereses blogg faktisk.

Synne sa...

@Mari: merkelig. Betyr det at du ikke får opp et vindu med Wordpress/Gravatar?
Jeg klarer å kommentere på Evas blogg.

Elin sa...

Min blogg kjører Wordpress i bunnen, men det skal ikke være behov for verken å logge inn på Wordpress eller Facebook av den grunnen. Skal holde med Nick og e-postadresse (dette for å forhindre spam).

For meg er det Blogger-kontoer (bl. a. Blogspot.com) som er problemet, siden jeg ikke har en Blogger-konto knyttet til bloggen min. En del av disse tillater ikke kun navn/nettadresse, og dermed får jeg ikke lagt igjen kommentar, siden min blogg ligger på eget domene.

Elin sa...

Synne: Grunnen til at du får opp påloggingsvindu er fordi e-postadressa du bruker er knyttet til en Gravatar- eller Wordpress-konto.

Håper du ikke har problemer med å kommentere hos meg? Har ikke fått noen tilbakemeldinger om problemer med å kommentere...

Bokelskerinnen sa...

Jeg har heller ikke noen problemer med å kommentere på wordpressblogger. Jeg må skrive inn navn, epostadresse og hjemmeside-adresse selv, det er det eneste.

Synne sa...

@Elin: Argh! Da må jeg altså melde meg ut av Wordpress eller pugge passordet som jeg nå ikke husker.
Jeg prøvde å kommentere på bloggen din nå, og det ser ut til å gå bra - kommentar venter på moderering.

Elin sa...

@Synne Ja, kommentaren kom fram. Godkjenner kommentarer så fort jeg ser dem.

astridterese sa...

@Synne. Det høres ikke ut som et Wordpress problem, men et Gravatar problem. Så jeg tror Elin har rett.
Mine innstillinger er navn og epost adresse. Har du prøvd med en annen epost adresse?
Jeg synes det er kjempetrist hvis noen blir utestengt fra å kommentere!! Og så blir jeg litt sinna!
Jeg håper jeg snart ser deg i kommentarfeltet! :-)

Synne sa...

Nei, dessverre, Astrid Terese, selv om jeg skriver inn bare navn og epost (prøvde med to forskjellige eposter) får jeg opp skjemaet;(
Jeg prøvde også et wordpress.org-passord, men det hjalp ikke.