søndag 20. mai 2012

En smakebit på søndag: Insurgent

Harper Collins, 2012


Så har jeg blitt ferdig med Insurgent, bok 2 i Divergent-serien av Veronica Roth. Den fortsetter serien i et halsbrekkende tempo, full av overraskelser og vendinger, og skuffer iallfall ikke meg. Til alt overmål slutter den med en typisk cliffhanger. Når får jeg lese fortsettelsen?

Som en god science fiction stiller Insurgent spørsmålstegn ved alt som smaker av ekstremisme og svart-hvitt-tenkning og oppmuntrer til å se en sak fra flere sider. Ingen er bare god eller bare ond, alle har litt av alt. Jeg klarer selv ikke å finne ut hvilken egenskap jeg kunne unnvært i min verden - ærlighet, vennlighet, kunnskap, mot eller uselviskhet. Hva ville du valgt vekk?

Det som forsåvidt er positivt med å kunne se ting svart-hvitt er at du har en enkel, ukomplisert tro og tillit til et tankesett, en gruppe og enkeltpersoner. Tris får problemer med å vite hvem som er på  hennes side. Og hvilken side hun selv er på.
Her er en smakebit fra boka (NB - SPOILER hvis du ikke har lest Divergent):

"If it's just about your parents," he says softly, "tell me and I'll believe you".
His eyes should be wild with apprehension, given where we are, but they are still and dark. They transport me to familiar places. Safe places, where confessing that I shot one of my best friends would be easy, where I would not be afraid of the way that Tobias will look at me when he finds out what I did.
I cover his hand with mine. "That's all it is," I say weakly.Søndagsmakebiten er en utfordring fra Flukten fra virkeligheten. Besøk Maris blogg for å finne flere smakebiter og/ eller linke til din egen!

Bokelsekerinnen om Insurgent
KindleJoy om Insurgent

5 kommentarer:

Ann Kristin sa...

Jeg gleder meg til å lese denne boka. :)

Gråbekka`s Blogger sa...

Takk for smakebiten:) Er nyskjerrig på disse bøkene:) Ha en fin søndag:)

Beathe sa...

Tusen takk for smakebiten:-) Jeg blir mer og mer nysgjerrig på disse bøkene! Ha en fin uke

Unknown sa...

Tusen takk for fin smakebit!
Ønsker deg en glitrende glad dag !!!
Pia xx

Mari sa...

Siden jeg ikke har lest Divergent(enda!!) så tør jeg rett og slett ikke lese smakebiten din, Synne :)

Ønsker deg en riktig strålende uke!