søndag 25. desember 2011

Litteraturmål - hvordan gikk det?

1. Kjøpe ei ny bokhylle. Gjort!
2. Fortsette å bruke mine rettigheter som leser. Ganske flink her, tror jeg? Selv om jeg fremdeles har visse sperringer mot å legge fra meg ei bok før den er ferdig lest. Hindringer er til for å overvinnes.
3. Lese de uleste bøkene i bokhylla mi. "The George MacDonald Treasury" ble jeg nesten ferdig med, ellers har jeg nok fått en del nye/gamle bøker som ikke er lest. Jeg har sett noen Off the shelf-mål på bokblogger rundt omkring, jeg tror ikke jeg vil binde meg til det, men vil ikke at bøkene bare skal samle støv, selvfølgelig!
4. Være med på NaNoWriMo neste november. Strøk med glans. Har ikke sjekket om jeg har fått klaps på hånda for å ikke ha lastet opp min en sides lange roman. Finner vel ut at jeg ikke hadde den rette motivasjonen for det. MEN: korsang er gøy, og jeg håper jeg får vært med på Eric Whitakers virtuelle kor i januar. Satser på å laste opp en eller flere videoer der. Ikke noe litteraturmål, men kan være det kommer oppdateringer på det likevel!
5. Lese ei bok på fransk. Cosette venter fremdeles på meg, flaut at jeg ikke har klart selv ei så lett bok!
6. Lese minst ei bok med handling fra hver av de fem verdensdelene. Det fins faktisk sju verdensdeler, har jeg funnet ut nå! Jeg har lest om Afrika, Europa, Nord-Amerika, Oseania (Australia/New Zealand), Asia og Antarktis. Sør-Amerika rakk jeg ikke. Ei uke igjen av året, hm...
7. Aldri la ventepåblogginnleggbunka mi bli større enn tre bøker. Den har til tider blitt større, men jeg har også latt være å legge bøker der hvis jeg finner ut at jeg ikke vil blogge om dem. De står likevel i oversikten over "lest i 2011".
8. Lese ei bok jeg husker at jeg likte som barn. Jeg har lest både Ronja Røverdatter og En liten prinsesse!
9. Blogge minst 5 dikt jeg har skrevet selv. Har kommet med 5 (En av tusen tingNakne fingreKjære støvsugerJeg vet en deilig have og Ein dag i året. Her er det sjette, helt nytt:

RO

Sette seg ned,
hvile ryggen,
senke skuldrene,
kjenne hjertet banke roligere,
musklene knytes opp,
tenke:
Hvor godt det er
å vite at en er på rett tog.

Synne - 11

10. Bruke minst like mye tid på lesing som film. Tror det har gått bra!


1 kommentar:

Bokelskerinnen sa...

Jeg liker punkt 9 og diktet du har lagt ut her. Det var fint, det hadde en deilig ro over seg.