tirsdag 7. september 2010

Gratulerer til meg selv! (innlegg nummer 250)

Når jeg er ferdig med dette innlegget har jeg 250 stykker på bloggen min. Hvor mange bøker jeg har blogga om tør jeg ikke gjette på, men det har jo vært ikke-bok-relaterte tekster og musikk også.

Jeg skal "feire" jubileet med å skrive et par setninger om hver av bøkene jeg har hatt liggende til oppsamling. Jeg setter en tidsfrist: til paien er ferdigstekt i ovnen. 25-30 minutter.

OK. Det skulle gå helt fint.

1. Først En pingles dagbok: Rodrick ruler av Jeff Kinney. Jeg blogga om første bok her. Denne er også morsom, med de enkle men virkningsfulle tegningene, skolehumoren, Greg som egentlig ikke mener det så veldig godt og dermed får sin straff (?). Dypt urettferdig, siden bøllete storebror Rodrick sjelden blir avslørt.

2. Sangen om Lucy av Bjørn Ingvaldsen. Hovedpersonen skaffer kreftsjuk mor en tur til Paris. For det har vært drømmen hennes lenge. Tror han? Det å oppfylle drømmen blir et prestisjeprosjekt for ham, selv om det er kjærlighet også som ligger bak.

3. Strandløven av Susanne Agerholm. Søt, fargerik, lettlest tekst. Handler om ei lita jente og en liten gutt som får besøk av strandløven på stranden. Likte fortellinga, men jeg ble utrolig irritert over at forfatteren konsekvent bruker "han" i objektsform. Fy på hun. Eller forlaget.

4. Sort magi av Peter Gotthardt. Første bok i en serie (Det forheksede slott) om tre venninner som går inn i et slott og havner i alternative verdener. Denne gangen i en trollmannsverden. Ikke veldig bra skrevet, men vil nok slå an. Slutter med en informativ tekst (her om magi).

5. Overnatte av Annika Thor. Kjempesøt, lettlest fortelling om hvor vanskelig det kan være å overnatte borte for første gang. Godt at pappa ikke er langt borte. Kan leses høyt, men sju-åtteåringer som har lest litt kan også bruke den.

6. Petrika og tryllestaven av Anne-Berit Aspås. Søt fortelling om Petrika som har en heks til mor og bor i et stort, mørkt slott, men som egentlig ønsker seg et vanlig liv. Fin, men falt ikke helt for den.

7. Blod, svette og tårer av Ingeborg Arvola. Her er vi hos 10-12-åringlesergruppa. Fortelleren hater den nye kjæresten til mamma og vil gjøre livet surt for ham på alle mulige og av og til ganske ekle måter. Synes synd på stakkars mannen! Selvfølgelig ender den godt. Minner om Verdens ondeste stemor av Kristin Sandberg.

8. (Og nå er det såvidt jeg klarer det) Alt skal bli bra av Geir Moseng. For de litt eldre igjen. Skal være grøssete, men faller igjennom i mine øyne. Hovedpersonen har flyttet til et nytt sted sammen med moren sin, og snart skjønner en at det er morens skyld. Hun er nemlig ei hurpe. - Noen grøsserelementer, samtidig et forsøk på realisme. Ble ikke så bra, syns jeg.

Nå er paien ferdig!

5 kommentarer:

Kasiopeiia sa...

Gratulerer så mye! Regner med du kommer med 250 til!? :D

Synne sa...

Håper på det:)

annkolaas sa...

Gratulerer:) Og bon apetit!

Mari - Escape In A Book sa...

Gratulerer så mye =) Håper paien smakte!

Synne sa...

Det gjorde den - takk!