tirsdag 14. april 2009

Ny leseliste

Leseliste fra april:

Snømannen av Jo Nesbø. Krim. Veldig spesiell. Litt forvirrende pga hopp fram og tilbake i tid, men først og fremst uhyggelig spennende! Kommer sannsynligvis til å fryse på ryggen neste gang jeg ser en snømann.

Døden på Garnethill av Denise Mina. Også krim. Ei kvinne, helt utafor etter ei fuktig natt, finner elskeren sin med overskåret hals på en stol på hennes eget kjøkken. Hun blir straks mistenkt i saken, men er uskyldig. Hvem er morderen? Vel... kanskje en mann som hater kvinner?:)

Mafiaens historie av William Balsamo. Pocketbok, derfor flott å ha med seg på en påske-togtur. Tok meg selv i å heie på de irske slabbedaskene i kampen deres mot italienerne. Ganske grusomt, dette også - og virkelig.

Stasiland av Anna Funder. Igjen en virkelighetshistorie av det sterke slaget, denne gangen fra Øst-Tyskland bak muren. Overvåkningssamfunnet framfor noen. Forfatteren møtte enkeltpersoner - etter murens fall - som hadde opplevd grusomme ting. Mistet jobben, familiemedlemmer, friheten til å velge. Går Hitler-Tyskland en høy gang i Big Brother-stil. Så er det jo også kommunistiske land som har inspirert bøker som Kamerat Napoleon (Animal farm).

Dewey: bibliotekkatten som erobret småbyen og tok en hel verden med storm av Vicky Myron. Herlig fortelling! Spesielt for en bibliotekar, men også for alle dyreelskere.
Det er denne katten det er snakk om:

Ingen kommentarer: