lørdag 27. august 2011

Skal det være ei bruktbok i det våte været?

For å nyte synet av dette fossefallet må du vri på hodet.

I dag bøtter det ned! Jeg må si jeg er glad for at jeg stod tørt under taket i bruktbutikken i dag og ikke satt på sykkelsetet under Birkebeinerrittet.

Jeg har nå vært butikkdame for første gang. Tatt imot ekte penger for ekte lamper og fat og smykker og slått summen inn i et ordentlig kassaapparat. Forresten fikk jeg - som den bibliotekar og systematiker jeg er - først ansvaret for å rydde i bokhylla inne i butikken. Der var gamle Det Beste-bøker, biografier over de kongelige, ganske så nye krimromaner, selvhjelpsbøker, databøker (som ble kasta fordi de var fra 90-tallet. Ville du kjøpt ei av dem?); gammelt og nytt om hverandre. Best av alt "Modningsår: fra pike til kvinne" fra 1966! En skatt!


Folk er så forskjellige, det er vanskelig å si slags bok de tar med seg hjem. Noen ser etter det nyeste til en billig penge, andre stråler når de ser en klassiker de elsket i ungdommen. Eller en er spesielt interessert i et fagområde og finner noe om det.
Bruktboksalg er iallfall en veldig bra ting! Kjøper du brukt?

5 kommentarer:

Mari - Escape In A Book sa...

Jeg kan godt kjøpe brukte bøker. I vår leverte jeg en bunke bøker til Lions boksalg her, men jeg endte med å kjøpe med meg hjem like mange bøker som jeg hadde levert.

Synne sa...

Rekordraskt svar;) Ja, sånn kan det gå! Opplevde det selv for ikke lenge siden:http://synne77.blogspot.com/2011/08/og-sa-litt-oppsummering-lesefri-hva-er.html

ellikken sa...

Jeg lever og ånder for loppemarkeders posesalg :D Da er jeg i mitt ess :D :D :D

Mari - Escape In A Book sa...

Jammen var det det :) Ja, jeg så det he he.. Jeg tror det er noe mange av oss bokelskere har til felles.

Ann Kristin sa...

Jeg kjøpte veldig mye bruktbøker før, men da bodde jeg også nær flere brukthandlere med godt utvalg. :)