onsdag 24. august 2011

Nytt på biblioteket (reklame, på en måte) - bildebøker

I dag har jeg registrert tre nye bildebøker inn i samlinga vår:

Aschehoug, 2010
Alvin Pang og en søster for mye (Endre Lund Eriksen og Olve Askim). Herlig bok, friske farger, spreke tegninger og morsom historie! Alvin har ønsket seg en lillebror og får ... Elvira. Han angrer på at han ikke ønsket seg en Playstation (en Nintendo DS ville han uansett hatt litt bruk for). Lillesøsteren bare roter og bråker, og Alvin går ut for å finne noen som har mer lyst på henne. Et ungt barnløst par? En brukthandler? En kamerat som er enebarn? Det går rett og slett ikke. Selvfølgelig ender det med at han finner ut at hun er verd å spare på, men veien til den erkjennelsen er virkelig underholdende (for leserens del). Jepp!
Det er så koselig med bøker, Kråka, sa Mamma Mø. Hvis du kan lese, så kan du få vite nesten alt mulig!Damm, 2011

Mamma Mø leser (Jujja Wieslander og Sven Nordqvist). Siste bok i den populære serien som gjør til skamme idéen om at kyr står og spiser gress hele dagen! Mamma Mø gjør ting hun egentlig ikke skal kunne gjøre, gjennomfører planer ingen andre kyr har; oppfører seg merkelig og annerledes, rett og slett. Litt som Sauen Shaun. Og her har hun altså kommet seg til BIBLIOTEKET og blir oppslukt av ei Pippi-bok. Heia Mamma Mø! Syns dessverre at denne manglet både innhold og en rød tråd. Den er koselig, og Kråka er forsåvidt morsom der han drømmer om å skrive sin egen doktorgrad om hvorfor melka er hvit, men ... ett eller annet mangler. Og så har jeg et anstrengt forhold til Kungen.

Forresten så har også Karsten og Petra besøkt biblioteket, og de er hovedpersonene i den kanskje mest populære norske bildebokserien for de små. Her kan du finne ut mer om bibliotekbesøket deres. (NB: et forbehold når det gjelder det som står om nasjonalt lånekort. Kortet er for voksne! Barn under 15 år må ha samtykke fra foreldre.)


Damm, 2009
Til slutt: Kan jeg kikke i bleien din? (Guido van Genechten). Pottetrening og biologi på samme tid! Lillemus går rundt til dyrevennene sine - hare, geit, føll osv. og sjekker hvordan innholdet i bleien deres ser ut. Til slutt syns de at han bør åpne sin egen, og OI - der er det ingen ting! For det er i potta!
Boka har veldig enkle, søte tegninger og klaffer som pirrer nysgjerrigheten (og bare ber om å bli ødelagt i ei bibliotekbok). Denne er altså for de minste, hvis noen skulle lure.

Ingen kommentarer: