mandag 30. mars 2009

Æsj og gru

Jeg hadde lyst på litt mer grøss og spenning. Derfor lånte jeg med meg hjem Drømmejegerne av Stephen King. Veldig spennende; ekkel og absurd, men spennende. Fire venner skal på hyttetur sammen i villmarka, men når de møter noen helt vanlige mennesker med uvanlige magelidelser og mystiske røde utslett blir det slutt på kosen. Røde, klissete skapninger som klekkes inni menneskekropper, romvesener som besetter mennesketanker, det har vi kanskje hørt om før? Men hva med den telepatiske "linjen" og mannen som har forskanset seg på et kontor i sin egen kropp?
King er full av fantasi. Vennskapet mellom de fire (+ en ekstra venn) var det beste, den stille krigen blant de militære styrkene det kjedeligste (selv om det forsåvidt bidro til spenninga på slutten).

Her er traileren til filmen Drømmejegerne (Dream catcher)
Har også lest om igjen de første Darren Shan-bøkene og Ravneporten (De fem utvalgte) av Anthony Horowitz. Bøkene er populære, så noe må det vel være med dem?

Ravneporten skal være en slags action-grøsser. Anthony Horowitz har også lagd Alex Rider-serien, som handler om en James Bond i ung utgave. Horowitz er ram på scener som du ser som film i hodet ditt, men kanskje de rett og slett burde filmes med det samme? Det blir for detaljert og overlessa. Han griper en kniv, han mister kniven, han prøver en nøkkel, to nøkler, ... osv.
Grøsset kommer det kanskje mer av utover i serien? Det aspektet virker som en biting.
Når det gjelder handlingen, så minner den meg litt om Susan Coopers Mørket kommer-serie. Det var den som inspirerte meg til å lage min egen historie da jeg var ung (Reisen under jorda)!
Men en god idé er ikke nok.

Darren Shan er gutten som har blitt halvvampyr etter å ha tjuvlånt en livsfarlig edderkopp. Han er en snill gutt, vil ikke skade noen, bare hjelpe. Det er jo fint. Egentlig en helt perfekt helt. Men jeg, som egentlig ser på meg selv som en fredelig og snill person, ønsker meg en mer helhetlig helt, en som har både godt og ondt i seg. Der ligger spenningen. Kanskje den også kommer mer etter hvert. - Kjedelige bøker, syns jeg, ligner faktisk litt på Grøsser-serien:)

1 kommentar:

elis lesebabbel sa...

Hei igjen. Jeg har lest første bok i den lengste serien av Darren Shan, Skrekkens sirkus. Jeg synes at noe av problemet er at han bruker opp alt kruttet med en gang. Og så har jeg lest første bok i Alex Rider-serien. Den fenga ikke men er blitt fryktelig populær hos oss. Den siste boka av A H (Falkemalteseren) er derimot ganske morsom!