fredag 24. februar 2012

Tips: Ny nettside om barne- og ungdomslitteratur

Det fins etter hvert ganske mange sider som har informasjon om og anmeldelser av barne- og ungdomslitteratur. Jeg har prøvd å lage en oversikt under fanen barnebokblogger. Men kanskje det faktisk går an å samle informasjonen på ett sted? Redaktøren for det nye nettstedet barnelitteratur.no, Inger Bulien Johansen, skriver (sitat):

Grunnen til at jeg vil lage en egen hjemmeside om barne- og ungdomsbøker, er at jeg synes denne sjangeren fortjener mer oppmerksomhet enn den får i dag. I tillegg ser jeg et behov for å samle informasjon om barne- og ungdomslitteratur på et sted. Mitt ønske er at dette skal bli en nettside for foreldre, besteforeldre, tanter, onkler, søsken og andre interesserte, hvor dere kan finne alt fra gavetips, presentasjoner av forfattere og bøker, samt følge med på hva som skjer i bransjen generelt.


Den første setninga er jeg så enig i - barnelitteraturen trenger mer oppmerksomhet! Når det er sagt: jeg lengter mest etter en emneportal og håper det kommer innlegg om barnelitteratur generelt, foreløpig er det mest bokanmeldelser på sida (godt lagd, ser det ut til, men vi er flere i bransjen:) Overlapper vi hverandre eller utfyller hverandre?). Sida ser uansett veldig oversiktlig og flott ut. I tillegg har den en uttalt målgruppe (om enn litt vid), det kan være en fordel. 

Barnelitteratur.no er i startgropa, så innholdet vil nok forandre seg, og det blir spennende å følge utviklinga. Stikk gjerne innom sida og gi tips til innhold.

2 kommentarer:

Knirk sa...

Bra! Takk for tips!

Anonym sa...

Takk for tips!
Jeg ble ikke helt overbevist av det første glimtet, men det kan jo bli bedre. Jeg er enig med deg i at jeg heller ville hatt en emneportal.