onsdag 22. februar 2012

Barnebøker i februar: moro


Schibsted, 2008
1. Mons og Biff mot stjernehimmelen av Birgitte Kjos Fonn. Andre bok om gutten Mons og kjøteren Biff og deres eskapader. I første boka (de kan leses uavhengig) ble Mons til en dinosaur; her klarer han å rote seg inn på hotellrommet til en kjent smørsanger og må være ham for en dag - med konsert og det hele! Heldigvis er Biff snarrådig og flink til å rappe.
Dette er ei klassisk forviklingshistorie med lekre tegninger som får meg til å tenke på Geronimo Stilton-serien. Artig lesning!


Davvi Girji, 2007 

2. Mitt rare liv av Ristin Sokki. Dette er noe så sjeldent som ei samisk skjønnlitterær barnebok oversatt til norsk. Rask å lese, og morsom attpåtil! I 2007 var boka den samiske vinneren i den nordiske barnebokkonkurransen  Nye barnebøker på færøysk, grønlandsk og samisk. Jeg kan ikke skryte av at jeg leste den samiske utgaven, men jeg fikk noen små vers på dette språket jeg gjerne ville lært! Disse versene er påfunnet og blir framført av hovedpersonen Niilas nyfødte søster, som har diverse overnaturlige evner. Blant annet avslører spedbarnet en ussel gullgraver som går for å være bygdas redningsmann.

 

2 kommentarer:

Mai Lene sa...

Den øverste boka høyres jo bare HERLIG ut. (sånn som barnebøker skal vere)

Synne sa...

Ja, ikkje sant? Spesielt kul for gutta trur eg:)