mandag 28. juni 2010

Har lest litt også

Siden sist:

Englelære av Danielle Trussoni. Dette bør være boka for meg. Spennende og magisk. En flokk med onde engler - 2 meter høye, hvite og nydelige (med røde øyne. Hm. Hørt det før?) som venter på at noen skal spille på en lyre langt under fjellet... en middelalderekspedisjon der bare en overlevde - og ble sprø... en organisasjon med en tilsynelatende umulig oppgave. Koder, skjulte skatter og gåter à la Dan Brown, og etter hvert med samme action-nivå.
Boka er delt i tre deler, med tilbakeblikk til den andre engleekspedisjonen under andre verdenskrig. Jeg likte best de to første. Det skjedde litt for mye på kort tid på slutten, og jeg falt av.
Men alt i alt en fin opplevelse!

Hypnotisøren av Lars Kepler (pseudonym). Grøss. Det vil si, det er krim, men av den grøssete typen. Kommer til å tenke på denne svenske boka. En ung gutt ligger knivskadd på sykehus etter å ha mistet foreldrene og en søster i et drap. En psykolog som har lovet seg selv å aldri hypnotisere mer (hvorfor? hvorfor? ja, det lurer vi på lenge!) bruker likevel denne metoden på gutten, og hvem viser seg å være morderen? Gutten, ja. Og han er en demonisk type som ikke lar seg stoppe av blødende sår og sykehusvegger. Litt som Håkan (?) i Lindquists bok, men mer ond. Men det viser seg - spoiler spoiler - at det også fins en annen galning der ute.

Så har du den siste boka i Artemis Fowl-serien: Artemis Fowl og tidsparadokset. Dette er noe helt annet! Dette er noe jeg kan kose meg med. Skurkete alver og tidsreiser og eksentriske dyrefiender og sånn. Ble ikke skuffa, Artemis holder koken!

Sist, men ikke minst: Twilight tegneserieroman. Denne hadde jeg tenkt å kjøpe på Amazon, men så fant jeg den på norsk i min lokale bokhandel! Nydelig tegnet. Passer kanskje spesielt for de som var misfornøyde med castingen til filmene (som jeg). Her er nemlig vampyrene manga-aktig pene. Det er svart hvitt-tegninger, men noen har farger, og dette skaper en spesiell effekt. NB: tegneserien dekker bare den første delen av Evighetens kyss.

Så gleder jeg meg til den nye filmen på onsdag! Selvfølgelig skal jeg på premieren!

2 kommentarer:

Mari - Escape In A Book sa...

Kanskje jeg bør fortsette mitt bekjentskap med Artemis snart, har kun lest den første boken(dvs. lyttet til).

Jeg vil veldig gjerne lese Twilight i tegneserieform, jeg tror det er planlagt flere Twilight-tegneserier så resten kommer sikkert med tiden.

Synne sa...

Artemis er toppen, ja! Veldig original idé og bra skrevet.