torsdag 29. april 2010

Ukas bokbunke: Mest for jenter

1. Tråder av Sophia Bennett. Fikk denne i ei dobbeltbok med denne vampyrboka på Cappelen Damms forlagsmøte. Søt følegodt (ha! nytt ord!)-fortelling med motetema og samfunnsprofil.

Personene er ikke A4, og det er det som er så flott! Hovedpersonen Nonie er så kreativ i sin klesdesign at folk flirer av henne. Edie kunne vært modell, men vil heller redde verden. Jenny har frodige former, er kvisete, rødhåra og rødmende og har fått en rolle i en Hollywood-film på grunn av faren sin. Så møter de flyktningejenta Crow, som lever i sin egen proffe designdrømmeverden i en alder av tolv år. Livet forandrer seg vel for alle.

OK, Nonies bror er superskjønn, og det samme er den gufne tenåringssexguden fra Hollywood-filmen, men det må vel kanskje til?

2. Seriøst fra Sassy: jeg må redde verden av Maggi Gibson. Kjempekoselig og samtidig tankevekkende.

Fronten er rosa og sukkersøt, og boka kommer i serien Sukkerspinn. Det syns jeg faktisk ikke den fortjener. For hovedpersonen har ikke lyst til å være søt og rosa. Hun er heller knallgrønn! Det vil si, ekstremt miljøbevisst og IKKE redd for å vise det. Leit for faren som er kandidat til parlamentet og krever at hun skal holde en lav profil fram mot valget... det skaper noen morsomme situasjoner og etter hvert valgets kval for Sassy.

For hva skal hun gjøre når engasjementet hun viser ødelegger sjansen for å gi ut plate? Og hva gjør hun når hun har husarrest, men er bedt på fest der kjekkingen Magnus skal være? Og ER han nå egentlig noe å samle på?

3. Angus, thongs and full-frontal snogging av Louise Rennison. Møt Georgia, som kan minne om en yngre utgave av Bridget Jones! Bridget kommer til et selskap kledd i frekt kaninkostyme, Georgia i en diger olivendrakt. Lite selvhøytidelige, altså! Begge to er opptatt av kjærlighet. Og ingen av dem er veldig fornøyde med utseendet sitt.
Men SPOILER SPOILER - begge får oppleve kjærligheten!

Minus for det superskjønne brødreparet som Georgia og venninna Jas blir kjærester med. Det MÅ jo være ett eller annet galt med dem. Spesielt når Robbie forlater skolens sexsymbol for en ulovlig ung klossmajor.
Angus er forresten et uhyre av en katt som er veldig praktisk som guttemagnet.

4. The Awakening av L. J. Smith. Første bok i serien Vampire Diaries. Jeg har forandra mening om før nevnte House of night. Vel, ikke helt, men Cast er i det minste oppfinnsom og interessant. Denne vampyrboka er rett og slett tørr.

Skolens babe, Elena, faller for mystiske Stefan, som ser ut til å være tiltrukket av henne og samtidig prøver å unngå henne. Sånn er det med vampyrer som kjenner lukten av Kvinnen i sitt liv, bare tenk på Edward. Vampyrtingen er innvikla, for selv om Elena og Stefan er ment for hverandre er det jo alltid en fare for at Stefan kan miste kontrollen. Det har han faktisk gjort før (tror han, viser det seg), på en kirkegård og en Halloween-fest. Men mer trøbbel er i vente: Stefan har en ond bror, Damon, som en gang på 1700-tallet kjempet med Stefan om nydelige Katherine, som (wow) ligner Elena på en prikk. Og Damon har ingen skrupler; han elsker å påføre andre lidelse og har drukket dypt av mørkets kalk.

Men èn ting skal Smith ha: serien kom i 1991, fjorten år før Stephenie Meyer og Twilight! TV-serien som bygger på bøkene har nok gitt dem en ny vår.

2 kommentarer:

annkolaas sa...

Jeg liker det nye ordet ditt; Følegodt:) Hurra for norvagisering! Jeg har lånt "Det er trikken i ditt liv", også en følegodt bok. Kjekt:)

Synne sa...

Den ser interessant ut! Takk for tips!