lørdag 9. januar 2010

I disse virustider
"Virus (lat. gift[5]) er genetiske elementer som kan reprodusere seg uavhengig av cellenes kromosomer, men er avhengig av selve cellen (...) Virus er blant de mest tallrike «mikroorganismer» på vår planet og kan infisere alle typer av cellulære organismer." (Wikipedia)

I går så jeg begynnelsen av en skremmende britisk tv-serie med navnet Survivors (Etter katastrofen). Den er faktisk lagd i 2008, altså før svineinfluensaen inntok verden. Her blir Europa og etter hvert resten av verden rammet av et slags influensavirus som utsletter store deler av befolkningen. Viruset angriper kroppen så den bryter ned seg selv. Og de overlevende må samarbeide for å leve.

Det fins sikkert mange filmer og romaner som handler om virus. Kommer på to stykker nå:
1) The Judas Strain, en thriller der et overlevende virus fra Marco Polos dager blir sluppet løs i Stillehavet (tror jeg det var) og utviklet som et terrorvåpen. Kanskje den beste thrilleren jeg har lest så langt.
2) Boka jeg holder på med nå, Avgrunnen av Roderick Gordon og Brian Williams. Etterfølgeren til denne boka. Her er det "underjordiske" i den bokstavelige betydningen av ordet - mennesker som har lagd seg en verden under jorda - som forbereder en krig mot oss jordiske med virus.

Hvorfor lage spenning av noe så grusomt og samtidig så realistisk? Glem ufoer og monstre, her har du noe vi egentlig bør være forberedt på. Så ille det enn høres ut.

Unnskyld hvis jeg tok fra deg nattesøvnen nå.

(Før du spør: ja, jeg tok vaksinen. Men bør visst ta den en gang til, har jeg hørt.)

1 kommentar:

Anonym sa...

Jeg skrudde av - det var så skummelt!