lørdag 14. desember 2013

Adventsutfordring, del 12-14

Da jeg begynte med denne adventskalenderen hadde jeg tenkt at det skulle bli artig. Spennende. Ikke stressende. Vel, det ble sistnevnte. Også. En ekstra ting å tenke på. Av og til kjekt. Jeg prøver å fullføre likevel:) Og tar med meg erfaringen til neste år.

Utfordringa for to dager siden var en "julesang-kveld". For meg ble det synging av julesanger på adventsmøtet i bygdekvinnelaget jeg er med i. Koselig. Lett for at sangen går for lyst for mange, obs! Julesanger er nydelige, stort sett, men for notert (skrevet i notene) for lyse for folk flest. Julesang-allsang skal være noe vi gjør sammen, og så føler mange sangere seg utenfor fordi de ikke kan bli med på alt uten å skade stemmen. Jeg tipper at mange bare lar andre synge og har lært seg å bare lytte. Og det kan også være veldig fint, forsåvidt. "O helga natt" må jeg bare få med meg i løpet av ei førjulstid, spent på om jeg får hørt den på konsert i kveld!

Utfordringa i går var "skriv et julekort". Og det gjorde jeg, og ga det til den hyggelige mannen i fiskebutikken som alltid plystrer melodier og har måkeskrik på høyttalerne (om sommeren). Sørlendingen i meg smelter da.

Nå i helga skal jeg ut og reise, og vet ikke hva jeg får tid til å blogge om eller gjøre av utfordringer. Men har snudd dagens lapp, og der stod det:Det blir av enkleste slag, med et dikt jeg skrev for to år siden. Ha en fin dag, om den er snødekt eller ikke!Nakne fingre

Har du
i det siste
kjent på snøen
med nakne fingre?

 – Synne
2 kommentarer:

astridterese sa...

Så fint :-)
Det er lite snødekt her på Jæren og ikke noe håp om snø til jul heller. Men, men :-)
Jeg synes også det er fint med julesanger og spiller lister på Spotify mens jeg vasker eller pakker inn gaver. Og så koselig med julekort til mannen i fiskebutikken!

Synne sa...

Det regnet faktisk i dag, så vi får se hvor lenge snøen ligger her også. Merkelig. Vi får nok julestemning likevel, Astrid Terese! Om ikke annet så med ei god bok!