søndag 1. juli 2012

Smakebit på en søndag: Pinnsvinets eleganse

Arneberg, 2009
Torsdag i uka som gikk satt lillesøster og jeg på ferja fra Gotland (mer info kommer!) med hver vår bibliotekbok i fanget. Jeg leste i Alle sjelers natt av Deborah Harkness, hun i Pinnsvinets eleganse av Muriel Barbery. Vi satt og sukket begge to, men av ulik grunn.
Jeg har nå benyttet meg av Leserens rettighet nummer 3 og legger dermed Harkness' (ordspill i forhold til Darkness?) bok til side, mens jeg har fått låne Pinnsvinets eleganse og er et stykke uti den. Den er ikke ei typisk sluke-bok, derfor bruker jeg ganske lang tid på den (selv om kapitlene er små), den må fordøyes sakte og smattes på. Og til en viss grad arbeides tungt med. Men jeg kan virkelig se kvalitetene i den. Her kommer en søndagssmakebit, fra side 102 der portnerkonen Renée filosoferer over det evige:

Kameliaen på tempelmosen, den fiolette fargen på fjellene ved Kyoto, en blå porselenskopp, denne rene skjønnheten som springer ut i de forgjengelige lidenskapenes hjerte - er det ikke det vi alle higer etter? Og det våre vestlige sivilisasjoner ikke klarer å nå? 
Betraktningen av evigheten i selve livets bevegelse.

Hos Flukten fra virkeligheten kan du finne lenke til flere søndags-smakebiter!
Den samme bloggen har forresten en veldig informativ bloggpost om publisering av bilder. Les den!

8 kommentarer:

Monika sa...

Jag har inte läst denna och vet nog egentligen inte om jag orkar läsa den heller. Tack för smakbiten, det verkar vara ett väldigt poetiskt språk i den.

Ann Kristin sa...

Det var synd med Alle sjelers natt, du får kose deg videre ved Pinnsvinets eleganse. :)

Gråbekka`s Blogger sa...

Takk for smakebiten!:) Synd ikke boken falt helt i smak. Vet ikke om dette er en bok jeg kommer til å lese da, men noterte ned din søsters bok:) Ha en flott mandag!:)

SigridfraEnget sa...

En vakker smakebit!
Det er ikke alle bøker som faller i smak, har jeg funnet ut, og det må vel være ok ;-)

Birthe sa...

En virkelig fin smakebit! Denne boken må jeg sannelig sjekke ut :)

Kake sa...

Fin smakebit og en utrolig søt tittel! :)

Synne sa...

Monika: ja, den er veldig poetisk! De to hovedpersonene er fremfor alt veldig opptatt av godt språk, og det vises i måten de forteller på. - Forresten, så bra med en svensk leser av bloggen også!

aariho sa...

Pinnsvinets eleganse var en herlig bok, etter min mening. En stund siden jeg leste den,men husker at den fascinerte meg så absolutt.
Ha en fin tirsdag og nyt sommeren!