tirsdag 17. januar 2012

Uprisen

Visste du at ungdommene har sin egen ungdomsbok-pris, Uprisen? Den blir utdelt hvert år av foreningen !les, og bøkene blir både nominert og framstemt av ungdommene selv. I tillegg blir både de nominerte og mange andre bøker anmeldt av målgruppa på uprisen.no. Kjempebra - den lenka havner på sida mi over barnebokblogger!

Og de nominerte for 2011 er:

Johnsen, Kjetil: Den 4. parallell: Maria-eksperimentet. Jeg blogga om den her.

Lerum, May Grethe: Solstorm 1. Himmelslør. Blogga om her.

Moldskred, Åshild: Mørketid. Blogga om her.

Nielsen, Jan Henrik: Høsten. Blogga om her.

Torkildsen,Terje: Dystopia III. Ikke lest enda, men når jeg leser anmeldelsene på uprisen.no får jeg lyst til å prøve!

Vinneren blir annonsert på Litteraturfestivalen i mai.

4 kommentarer:

Mari sa...

Jeg syntes det er kjempestas at ungdommen får lov til å nominere selv. Det er liksom ingen ungdomspris når det er voksne som velger ut bøkene etter min mening.

Selv har jeg bare lest to av de nominerte; Mørketid og Høsten, begge bøker jeg likte godt.

Anonym sa...

Det er så bra at det er ungdommene selv som får nominere og stemme! Av årets bøker heier jeg på Høsten, som jeg synes er fabelaktig!

Synne sa...

Mari, jeg er helt enig i at ungdommene bør være de som velger:) Det positive med for eksempel Ungdommens kritikerpris er jo at ungdommene får lest flere norske romaner. Men de er nok ikke førstevalgene deres.

Mai Lene sa...

Det er kjekt når det er ungdommar som sjølv får bestemme. Då er det jo målgruppa som nominerer. Eg veit ikkje kvifor ei eg vil skal vinne. Eg har ikkje lese så mange ungdomsbøker i det siste.