torsdag 26. januar 2012

Du och jag, Alfred!

Alfred Bamse er en hyggelig fyr. Han har til nå vært på to spennende ekspedisjoner som jeg tenkte jeg skulle reklamere for, selv om jeg sjelden anmelder faktabøker på bloggen:
Selja forlag, 2010

Selja, 2011

1. Alfred offshore
Her forteller Kurten (Kurt Rutledal) og bamsen Alfred, sistnevnte utlånt fra Bulandet skule, om livet på en oljeplattform i Nordsjøen. Alfred får være med på alle mulige slags aktiviteter og besøker sikkert hver eneste avdeling i det jeg får inntrykk av er en egen by i seg selv. De har til og med bibliotek:)

2. Alfred Bamse på sjukehus
Tittelen røper hva det handler om! Sånn kan det gå når en får flis i poten. Alfred får denne gangen den flotte tittelen "kosolog".

Bøkene er stappfulle av bilder med artige kommentarer til, de er rett og slett en skatt. Om du ikke er interessert i temaene fra før er det fare for at du blir det. På grunn av omfanget (over 100 sider) og de mange bildene passer bøkene kanskje best til "myldre-lesing", selv om det er oversiktlige registre bakerst.

Oljevirksomheten kan en mene mye om, men den er tross alt viktig for Norge per i dag. Og sykehusene - det sier seg selv. I tillegg får de satt søkelyset på virksomheter i distrikts-Norge. Herlig!

Alfred er til og med på Facebook, hvis du skulle ha lyst på en bamsevenn!

2 kommentarer:

Alfred Bamse sa...

Takk skal du ha for fine ord :-) Du høyres ut som ei jente som har skikkelig greie på gode bøker.

Synne sa...

Det var koselig å høre, Alfred. Skulle gjerne hatt en bamse som deg! Kanskje du reiser til biblioteket neste gang? :)