søndag 25. mars 2012

Smakebit på søndag: Dirk Gently


Jeg syns det er trivelig å følge smakebitene som dukker opp på diverse bokblogger på søndager, innført i Norge av Mari på Flukten fra virkeligheten (her er hennes innlegg, med lenker til flere smakebiter). Det er ei litt uhøytidelig oppdatering som en eventuelt kan bruke til utdyping i innlegg senere. Genialt!

Fritt forlag, 2010

Jeg holder nå på med Dirk Gentlys holistiske detektivbyrå av Douglas Adams. Sprøtt, med masse humor, noe av det samfunnsretta (med sleivspark til universitetslektorer og massemediafolk), og litt datateknikk (fra 1987). Og i tillegg innslag av ett eller annet science fiction-aktig som jeg ikke har fått tak i enda, jamfør Haikerens Guide til Galaksen som Adams er bedre kjent for.

Smakebiten kommer fra side 33:

Helt øverst på sin knudrete fjellknaus satt den elektriske munken fremdeles på en hest, som i all stillhet holdt på å gå fullstendig fra konseptene. Ut fra hetten på sin grovt vevde kappe stirret munken nedover i den problematiske dalen. Munkens problem var tvil, og det var noe ganske nytt og forferdelig for ham.

4 kommentarer:

Gråbekka`s Blogger sa...

Takk for fin smakebit:) Har ikke hørt om denne boken før, måtte notere meg den ned:) Ha en fin søndag:)

Mari sa...

Denne serien har jeg hørt skal være veldig morsom, jeg tror faktisk det var på en bokblogg. Ante ikke at bøkene var gitt ut på norsk :) Tusen takk for smakebiten, Synne. Jeg tok meg forresten en frihet og la inn linken din i selve linkefunksjonen jeg.

Ha en fortsatt fin søndagskveld.

Anonym sa...

Hehe, liker!

Eva @Utsikt frå Lia sa...

No var eg nesten på veg heim for å lese Dirk Gently om igjen.
Kjenner at alle elskar-dette-synapsane i hjernen min gjekk litt amok her :-)