onsdag 28. mars 2018

Zita the Spacegirl: eventyr i striper

First Second, 2011
Jeg har lest de tre bøkene i Ben Hatkes tegneserie om romfareren Zita. Denne kjøpte vi inn til biblioteket fordi tegneserier har begynt å bli veldig populære blant barn, og da særlig spennende serier à la Amuletten (Kazu Kibuishi).

Og Hatkes serie minner litt om Kibuishis. Vi har en ung helt, en fremmed verden og merkelige typer i fleng. Men Zita er mindre mørk, mer morsom og med en enklere handling.

Det hele begynner med at Zita og kameraten Joseph finner en mystisk rød knappeanretning i et krater i bakken. Hvordan kom den dit? Zita er nysgjerrig og handlekraftig, bruker ingen tid på å tenke på om dette er lurt - hun trykker på knappen. Og Joseph blir sugd inn i en annen dimensjon av et tentakkelvesen.
Zita følger etter og havner i en merkelig verden; innbyggerne der venter på en katastrofe. Kan hun overleve lenge nok til å finne og redde kameraten? Og kanskje redde denne planeten på veien? Hun er tøff og lar seg ikke stoppe. Ikke engang når hun må treffe et fryktelig valg  mot slutten av første bok.


Traileren nedenfor er hentet fra Ben Hatkes hjemmeside.


Ingen kommentarer: