lørdag 6. april 2013

Baksjå og framsjå: mars

Søt katte-ring, kjøpt på Kattens vern i Bergen.
Og dermed ble jeg rosablogger, for ett innlegg i det minste?

April er i gang! Jeg rakk aldri å lure noen, gjorde du?
Her var oppsummeringa for februar, hvis du er interessert i den. Her kommer den for mars:
Litt statistikk:
(Bortsett fra baksjå/framsjå) 5 innlegg på 31 dager, de handlet om:
Jeg leste 10 bøker i løpet av disse 31 dagene - i tillegg til krimbøkene og kvinnebøkene ramser jeg opp:
  • de to første bøkene i serien Vakre skapninger (engelsk: Beautiful Creatures) av Kami Garcia og Margaret Stohl. De var på sitt beste underholdende, men gav meg litt for ofte assosiasjoner til andre bøker jeg har leste i paranormal romance-sjangeren. Kjenner ikke noe behov for å følge med serien videre. Filmen fikk jeg ikke sett.   
  • den norske spenningsboka Samuel Sekel og flukten fra Paris av Tina Trovik. Denne har stått i ventepåblogginnlegg-bunka mi leeeeenge, og jeg vil gjerne skrive mer om den før jeg leverer den tilbake til biblioteket. Likte den godt.
  • de to første bøkene i serien Ashfall av Mike Mullin, i sjangeren som jeg ikke vet om det fins et norsk ord for, men jeg kaller dem "katastrofebøker". De handler om katastrofer som kan inntreffe i verden slik vi kjenner den i dag, og det en tenker seg kan skje etterpå. Her: et katastrofalt utbrudd av Yellowstone-vulkanen i USA - med påfølgende askeregn, strømbrudd og evig vinter. Skummelt! Vil også skrive mer om denne. Vi får se.
  • barneboka Måneskinnsdragen (Leseløve) av Cornelia Funke, som skrev Blekkhjerte-bøkene og Spøkelsesridderen. Denne var søt - og lettlest!
Framsjå
Jeg har nettopp blitt ferdig med "Opptegnelser fra Jerusalem", en grafisk roman som virkelig anbefales. Har også lest Kristopher Schaus rettsnotater fra 22. juli-rettssaken (kort, men innholdsrik) og blitt ferdig med "Religion for Atheists". Jeg leser altså flere ting samtidig, og opplever at det går bra! Holder nå på med siste bok i Arven-serien til Christopher Paolini (Eragon)... hm. Ikke veldig imponert over oversettelsen, ser meg selv hoppe over en del krigspassasjer, men vil veldig gjerne lese den ferdig! Iallfall slutten. Merk: det har jeg lov til. Du, kjære leser, har også lov til å hoppe over sider og ellers mye annet, jamfør lesereglene.

God lesemåned!  

Lånte bøker som venter på å bli lest. Hørte jeg et sukk?
Var det fra bøkene eller Lesehesten?


7 kommentarer:

ellikken sa...

Liker lesereglene dine altså... Sliter såpass med lesingen for tiden at jeg omfavner hvert eneste punkt. Og du? Noe rosablogger kvalifiserer du ikke som så lenge det ikke sniker seg med en Green Gate-kopp.

Synne sa...

@elliken: det var godt å høre at jeg ikke kvalifiserer til denslags. Ble litt nervøs nå. Liker egentlig fargen oransj mye bedre. Og ja, jeg følger flere av lesereglene nå - begynner faktisk å klare å gjøre det uten den evinnelige dårlige samvittigheten! Lykke til!

Synne sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Mari sa...

Hoppe over sider, det var lov, ja? Herlig, det må jeg begynne å gi meg selv lov til i blant tror jeg :)

Den ringen var virkelig sjarmerende, Synne!

Jeg lurte heller ikke noen, men så er jeg ikke så glad i å bli lurt heller, så det har sin naturlige forklaring ;)

Synne sa...

@Mari, jeg har bare en ting jeg ikke ennå klarer å gjøre - og det er å føre opp på Lest-lista mi ei bok jeg ikke har lest fra først til sist. For det blir juks. Men jeg kan jo blogge om den, selvfølgelig!

Mari sa...

Det gjør ikke jeg heller, de bøkene havner på DNF(did not finish) listen min på Goodreads. Jeg syntes det er greit å føre en liten oversikt over de bøkene jeg bare ikke orker å lese videre i.

Synne sa...

Lurt, Mari. Da har en iallfall dokumentert at en har forsøkt!