tirsdag 15. november 2016

NaNoWriMo 2016: andre ukeJeg stod utenfor Tricky Horse da jeg kjente den første, store dirringen i bakken. Jeg kikket uvilkårlig inn gjennom pubvinduet; glassene på disken hoppet bortover og knuste i golvet. Så kom denne ubeskrivelige lyden. En mellomting mellom et gisp og et smell. 

Den andre uka i NaNoWriMo er godt og vel over. Planen var å oppdatere på søndag, men ting har blitt utsatt pga en lei forkjølelse (noe som sannsynligvis er ganske vanlig denne måneden. Youtuberen Kristina Horner opplevde det iallfall!). Ikke helt upjusk ennå, dermed blir det ingen video i kveld, men jeg kommer sterkere tilbake!
Jeg har ikke kommet så langt som jeg ønsket meg i skrivinga heller, men jeg har heldigvis kommet over noen kneiker og er foreløpig langt unna skrivesperre.

Jeg har rukket å bytte forteller fra Maria (som leter etter kjæresten som forsvant i et lynnedslag) til kjæresten hennes (som på samme tid - i en parallell virkelighet - leter etter henne etter at hun forsvant i et veldig lokalt jordskjelv). Det med jordskjelvet skrev jeg inn før jeg visste om jordskjelvet i New Zealand. Helt sant.
Forvirra? Vel, jeg føler iallfall at jeg vet litt mer hvor historien skal. Og så leker jeg meg.

Jeg prøvde å være med på musikalsk skrivekamp med Nano i Norge sist tirsdag. Interessante greier! Vi hadde en chat der vi skrev om alt og ingen ting, og innimellom kom det sanger på en dedikert radiokanal som vi skulle skrive så fort vi klarte til. Resultatene fra hver økt ble ført inn i et skjema.
Jeg fant ut at det var interessant, men litt forstyrrende, å skrive til musikk. Og det å skrive fort og "galt" var effektivt, men også forvirrende. Plutselig hadde jeg skrevet noe jeg ikke ante hva var, og fortellingen tok liksom ti forskjellige veier i løpet av den timen vi holdt på, inspirert av stemningen de ulike sangene skapte i meg.

Gjorde hun det? Hæ? Og hvordan kommer hun seg unna det?

Uansett - det var artig å ha prøvd, og det ble mer enn 2000 ord fra mitt tastatur på den økten.

Vil du vite hvordan det har gått til nå?
OK, her er en skjermdump fra min NaNoWriMo-side, oppdatert før jeg skrev dette innlegget tirsdag kveld!16449 ord! På 15 dager, altså halvgått løp.
Med dette tempoet er jeg ferdig litt før jul.
Men jeg håper at skrivekløa tar meg mer når jeg skal ha ferie om ei uke.

Her er et par stemningsbilder fra skrivepulten min:

De rosa papirkulene skal oppi den oransje vasen,
en for hvert tusende ord.
Jeg må nok bytte den, for snart er den full!2 kommentarer:

Gunn Lina sa...

Go girl!! Jeg heier på deg og håper jeg får lov til å lese når du er ferdig:)

Synne sa...

Tusen takk! Jeg må nok redigere først:)