onsdag 12. mars 2014

Sitat for dagen

...fra ei bok som dessverre er såpass tjukk at jeg ikke tar meg tid til å lese den, iallfall ikke nå, selv om jeg leste begynnelsen, bladde fram og tilbake og tenkte instinktivt "denne boka er min type bok". Episk, fascinerende og tidvis poetisk.
Boka heter Shantaram og er skrevet av Gregory David Roberts. Sitatet er fra side 127.

En av grunnene til at vi higer etter kjærligheten og søker den så desperat, er at kjærligheten er det eneste som kan lindre ensomhet, skam og sorg. Men noen følelser skjuler seg så dypt i hjertet ditt at det bare er ensomheten som kan hjelpe deg å finne dem igjen. Noen sannheter om deg selv er så smertefulle at det bare er skammen som kan hjelpe deg å leve med dem. Og enkelte ting er så triste at det bare er sjelen din som kan gråte over dem for deg. 

Før jeg tar meg tid til å lese resten har jeg nok mange andre fine leseopplevelser i vente! Leser meg opp på Alf Prøysen (hundreårsjubilant) før en minikonsert. Og så har jeg for eksempel Neil Gaimans Havet i enden av veien i bokhylla. Gleder meg veldig.


 


4 kommentarer:

Siri sa...

Denne boken har jeg selv stående i bokhyllen, og den er en gigantisk murstein! Håper jeg får tid til å lese den en eller annen dag. Litt stas at jeg fikk den gratis, hehe :)

Kos deg med de andre bøkene, og håper du skriver en bokomtale av Neil Gaiman sin bok ;)

- Siri

Synne sa...

Det skal jeg prøve på, Siri!

Elin fra Av en annen verden sa...

Jeg har planer om å lese denne, og har kjøpt den på engelsk som e-bok. Tror det er eneste måte for meg til å få lest den, nettopp pga tykkelsen.

Synne sa...

Ja, kanskje den føles mindre som ebok?