torsdag 3. januar 2013

Baksjå og framsjå: desember

Årets siste lesemåned skal oppsummeres! Her kan du lese oppsummeringa for november.

I desember leste jeg litt mer enn i november. 4 av de 10 bøkene ble lest i forbindelse med juleferien. Og tenk, jeg blogget om over halvparten! Resten kan jeg bare nevne kjapt:
  • Doppler av Erlend Loe burde jeg nok sagt noe lurt om; den var virkelig fornøyelig
  • Bian Shen-innlegget blir utsatt fordi det var et leseeksemplar jeg fikk, men boka blir sannsynligvis med i Best i 2012-videoen.
  • Jeg kommer nok også til å skrive litt om Da Gud var en kanin, som jeg nettopp leste
  • Buffy sesong 9 (tegneserie) går liksom av seg selv! Jeg må innrømme at jeg leser litt fort igjennom denne serien og glemmer fort hva som har skjedd fra bok til bok. Kanskje på tide med en Buffy-kveld igjen?
Men jeg skrev om
  • en spenningsroman med utgangspunkt i forsinka jordrotasjon (Miraklenes tid)
  • Ingelin Røsslands nye voksenroman (Kirsebærsnø - smakebitinnlegg)
  • ei veldig hjelpsom bok for Lesehest på togtur (Mer selvfølelse!)
  • innvandrerboka jeg lenge har hatt lyst til å lese (Tett inntil dagene). Den kan også regnes som biografi, altså kom jeg ei bok nærmere lesemålet mitt...
  • faktaboka om Julenissen 
  • andre bildebok om Hoppalong
Ellers skrev jeg et innlegg om blod (eller krim, om du vil) og ett om familien Fredriksens leseutfordringer.

Flere av bøkene kan faktisk havne på Best i 2012-lista. Herlig! Det gjelder Miraklenes tid, før nevnte Bian Shen, Mer selvfølelse og Tett inntil dagene. Og kanskje Kirsebærsnø? En god lesemåned, altså.

Jeg er spent på året som kommer, og måneden. I løpet av januar håper jeg på å publisere best-videoen, og jeg har allerede begynt på å lese en fin roman jeg fikk til jul (Drømmehjerte). En annen sak kan nevnes: 23. januar skal jeg ha et foredrag jeg både gruer og gleder meg til. Jeg vurderer å lage en egen blogg for temaet jeg da skal ta opp. Det blir på siden av det som passer i en bokblogg.

Til slutt vil jeg fortelle at jeg fikk en veldig koselig pakke i går fra en kanadisk Virtual Choir-venn som var med på "min" Google Hangout i april! (Vi "møttes" først i ABC-intervjuet du kan se her. Takk, Jaen!)  Jeg hadde tenkt å legge ut et bilde her, men Blogger har visst slått seg vrang. Gaven var iallfall et smykke, spesiallagd til meg som Virtual Choir-sanger og med mottoet "No Singer Left Behind" i sentrum. Er du glad i å synge, bli gjerne med på neste års prosjekt!

2 kommentarer:

astridterese sa...

Tett inntil dagene og Miraklenes tid var begge fine bøker! Jeg har ikke lest Bian Shen enda, men det kommer, det kommer :-)
Så hyggelig å få smykke! (Og det hørtes fint ut :-)

Synne sa...

Ja, det var lekkert. Dumme Blogger som ikke lot meg publisere bildet. Jeg får prøve igjen.