lørdag 16. juni 2012

Lite tå kort på en lørdag

Kort og godt fra ventepåblogginnleggbunka:

Samlaget, 2012
1. Inn i elden av Aina Basso. Tenkte stadig mens jeg leste: "Så godt skrevet"! Lettlest, poetisk og sterkt om hekseprosessene i Finnmark, og to jenter som havner på hver sin side av disse. Jeg føler med dem begge. Også intense "ekte" hekseinnslag.
Astrid Terese om Inn i elden (med flere linker til bloggomtaler)

Gyldendal, 2005

2. En intens motvilje mot allsang av Arne Berggren. Jeg leser sjelden essays, men denne gangen fikk jeg lyst til å prøve. Det anbefales! Berggren skriver 1) generelt om anstrengt og forrædersk kreativitet, og 2) personlig om en gutt som prøver å være sterk og gjerne skaper latter rundt sin egen person, bare han kan styre den selv. Og en dag finner ut at han må til psykolog.


Gyldendal, 2012

3. Blackout av Elen Betanzo. Veldig fin ungdomsroman med flere fortellere som strever på hvert sitt livsområde - mot ugjengjeldt kjærlighet, fjerne vennskap, sultekunst og høye standarder. Og det handler om en fest der de møtes, der flere alvorlige ting skjer som ikke kan gjøres om på. Er det lov til å skylde på blackout?

Omnipax, 2012


4. Bandet mitt spiller ikke progrock av Liv Eirill Evensen. Andreboka til forfatteren jeg roste her. Gjennomillustrert (Ronja S. Berge) og fin bok, passer for eldre ungdommer, lett å lese. Handler om rockemusikk, en ny pappa som kan mer enn å lage pizza, og en uskreven regel: du roter ikke med et medlem av ditt eget band.

HarperVoyager, 2012

5. A Game of Thrones av George R. Martin, grafisk roman ved Daniel Abraham og Tommy Patterson. Jeg har altså tatt snarveien, ikke lest romanserien eller sett tv-serien. Men kanskje jeg fikk lyst til å utforske universet videre? Elsker iallfall tegnestilen og fargene, spennende historie. Anbefales!

Villard Books, 2011

6. Flight: volume 8 av Kazu Kibuishi. Tegneseriealbum med flere tegnere og flere historier, i ulike sjangre men med flyvning som felles tema. Hadde lest flere anbefalinger og kjøpte boka endelig. Enkle, fargesterke historier å le av, fryse på ryggen av, drømme om og bare nyte.

4 kommentarer:

aariho sa...

Mange bokideer her. Har planlagt å lese barne- og ungdomsbøker det kommende året. Har meldt meg på Bokbloggturneen til høsten. Ha en fin helg!

Mari sa...

For en herlig bunke! Jeg må skaffe meg flere av Flight albumene, jeg har de to første. Bandet mitt spiller ikke progrock plukket jeg faktisk med meg fra biblioteket for to dager siden :)

Gråbekka`s Blogger sa...

Mye flott her...Blackout hørtes jo litt morsom ut:) Ha en fin søndag:)

Synne sa...

Blackout er ikke boka en velger hvis en vil ha seg en latter, nei. Heller finne fram lommetørklet.