onsdag 19. mars 2008

Svenne

I går kveld fikk jeg virkelig gåsehud! Leste ferdig boka "Svenne" av Per Nilsson. Den gjorde et veldig sterkt inntrykk! Skummelt fordi det kan bli sant.
I korte trekk handler det om en gutt som blir invitert inn i et politisk parti av en karismatisk mann med gode hensikter (eller? Se slutten!) og radikale løsninger på problemer. Svenne blir med uten å vite hva han går til. For hvis han hadde visst det...

Ett av de mange målene for det politiske Rettferdighetspartiet er å stoppe innvandringen til Sverige - og jobbe for bedre integrering. Sverige er nemlig plaget med kriminelle drabantgjenger i flere byer. (Sannsynligvis gjelder det også i Sverige i dag.)
Ellers er de for eksempel opptatt av rettferdig fordeling av lønnsmidler. En bedriftssjef som sitter på et kontor skal tjene like lite som vaskekona på en skole... veldig radikalt altså!

Men det er innvandringa som folk flest (!) henger seg opp i - både antirasistene og rasistene. En merkelig gruppe som kaller seg SK følger opp partiets medieinnspill på voldelige måter. Og rasistene trykker Svenne & co til sitt bryst. Det virker både skremmende og utrolig på helt normale Svenne fra landsbygda.

Sverige blir mer og mer preget av vold og uro. Politiet mister helt kontrollen. Partimedlemmer melder seg ut, og ett blir til og med drept.

Vær forberedt på ikke bare spenning, men mange spørsmål som DU må ta stilling til. Det kan bli virkelighet, sannsynligvis også i Norge.

Ingen kommentarer: